Javi Martínez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Javi Martínez
Javier Martinez enhanced.jpg
Martínez ing Denmark
Katerangan priangga
Jeneng dawa Javier Martínez Aginaga
Dhuwur 190 m (623 ft 4.3 in)
Posisi main Gelandang
Katerangan klub
Tim saiki
FC Bayern München
Angka 8
Karir nom
1993–1995 Berceo
1995–1997 Logroñés
CD Arenas
Izarra
2001–2005 Osasuna
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 Osasuna B 32 (2)
2006–2011 Athletic Bilbao 201 (23)
2011- FC Bayern München
Tim nasioanl
2005 Spanyol U-17 5 (0)
2006–2007 Spanyol U-19 5 (0)
2007–2011 Spanyol U-21 24 (1)
2010– Spanyol 7 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 14 Mei 2012.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 Oktober 2011

Javier "Javi" Martínez Aginaga (pangucap basa Sepanyol: [ˈxaβi marˈtineθ aɣiˈnaɣa]) (lair ing Estella-Lizarra, Navarre, 2 Sèptèmber 1988; umur 28 taun)[1] ya iku pemain bal-balan sing nduwèni kewarganagaraan Spanyol sing main kanggo klub Athletic Bilbao sing posisiné gelandang.[2][3]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "J.Martínez". Athletic Club. Dijupuk 11 August 2010. 
  2. ^ "Javi Martínez sueña con volver al centro del campo pero Bielsa le quiere de central" [Javi Martínez dreams of returning to midfield but Bielsa wants him as a stopper] (ing Spanish). El Confidencial. 22 January 2012. Dijupuk 24 January 2012. 
  3. ^ "Spain omit Marcos Senna from 2010 World Cup squad". BBC Sport. 20 May 2010. Dijupuk 20 May 2010. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Javi_Martínez&oldid=1100790"