Javi Martínez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Javi Martínez
Javier Martinez enhanced.jpg
Martínez ing Dhènemarken
Katerangan priangga
Jeneng dawa Javier Martínez Aginaga
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
FC Bayern München
Angka 8
Karir nom
1993–1995 Berceo
1995–1997 Logroñés
CD Arenas
Izarra
2001–2005 Osasuna
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2006 Osasuna B 32 (2)
2006–2011 Athletic Bilbao 201 (23)
2011- FC Bayern München
Tim nasional
2005 Spanyol U-17 5 (0)
2006–2007 Spanyol U-19 5 (0)
2007–2011 Spanyol U-21 24 (1)
2010– Spanyol 7 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 14 Mèi 2012.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 Oktober 2011

Javier "Javi" Martínez Aginaga (pangucap cara Spanyol: [ˈxaβi marˈtineθ aɣiˈnaɣa]) (lair ing Estella-Lizarra, Navarre, 2 Sèptèmber 1988; umur 30 taun)[1] ya iku juru main bal-balan kang duwé kewarganagaraan Spanyol kang main kanggo klub Athletic Bilbao kang posisiné glandhang.[2][3]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "J.Martínez". Athletic Club. Dijupuk 11 August 2010. 
  2. "Javi Martínez sueña con volver al centro del campo pero Bielsa le quiere de central" [Javi Martínez dreams of returning to midfield but Bielsa wants him as a stopper] (ing basa Spanish). El Confidencial. 22 January 2012. Dijupuk 24 January 2012. 
  3. "Spain omit Marcos Senna from 2010 World Cup squad". BBC Sport. 20 May 2010. Dijupuk 20 May 2010. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]