Rodrigo Moreno Machado

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rodrigo
Valencia-Zenit (7).jpg
Rodrigo wektu ing Valencia taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Rodrigo Moreno Machado
Tanggal lair (1991-03-06) 6 Maret 1991 (umur 28)
Papan lair Rio de Janeiro, Brazil
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi main Winger / Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Valencia
Angka 19
Karir nom
2002 Flamengo
2003–2005 Ureca
2005–2009 Celta
2009 Real Madrid
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009 Real Madrid C 4 (1)
2009–2010 Real Madrid B 18 (5)
2010–2015 Benfica 68 (27)
2010–2011Bolton Wanderers (loan) 17 (1)
2014–2015Valencia (loan) 31 (3)
2015– Valencia 64 (17)
Tim nasional
2009–2010 Spanyol U19 11 (6)
2011 Spanyol U20 6 (3)
2011–2013 Spanyol U21 16 (15)
2012 Spanyol U23 4 (0)
2014– Spanyol 3 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 14 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Rodrigo Moreno Machado (pangucap cara Spanyol: [roˈðɾiɣo moˈɾeno maˈtʃaðo];lair tanggal 6 Maret 1991), sing dikenal kanthi jeneng Rodrigo, ya iku pamain bal-balan profesional Spanyol sing main kanggo Valencia CF minangka pemain sayap utawa striker.[1]

Dhèwèké miwiti kariré karo Real Madrid, mung kanggo tim cadangan. Ing taun 2010 dhèwèké éntuk kontrak karo Benfica, lan dhèwèké menang papat gelar, kaya ta trèbel domèstik ing mangsa 2013-14.[2]

Lair ing Brasil, Rodrigo mbéla timnas Spanyol ing tingkat nom-noman, lan ing 2013 dhèwèké menangaké Kajuwaran Eropa ing tim U-21. Ing taun sabanjuré, dhèwèké dipercaya mlebu timnas senior Spanyol.

Karir klub[besut | besut sumber]

Karir wiwitan[besut | besut sumber]

Dhèwèké lair ing Rio de Janeiro, Rodrigo pindhah menyang Spanyol nalika isih remaja, manggon ing Galicia lan miwiti main bal-balan sing diatur ing Celta de Vigo. Ing taun 2009, umur 18 taun, dhèwèké pindhah menyang Real Madrid kanggo ngrampungake pendidikan.[3]

Mung sawatara minggu sawisé teka, Rodrigo mulai main minangka senior karo tim C-. Sacepeté sawisé iku, dhèwèké diangkat dadi Real Madrid Castilla ing Segunda División B, debut ing tanggal 29 November 2009 kanthi kemenangan 4-3 kanggo UD Lanzarote (29 menit).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rodrigo(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2018)
  2. [1](dipunundhuh tanggal 30 Januari 2018)
  3. "Entrevista exclusiva Rodrigo: "Estaría encantado de volver al Real Madrid. ¿Quién no?" [Exclusive interview Rodrigo: "I'd be delighted to return to Real Madrid. Who wouldn't?]. Goal.com. 22 March 2011. Dijupuk 30 January 2018.