Clube de Regatas do Flamengo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Flamengo (Basa Portugis: Clube de Regatas do Flamengo), uga dikenal minangka Mengo, yakuwi salah siji klub bal-balan utawa sepakbola Brasilis lan duwé markas ing kutha Rio de Janeiro. Klub iki didhegaké ana ing taun 1895.

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub wis njuarai gelar Liga Utama Brasil kaping telu (1980, 1982, 1983, 1987, 1992, 2009), lan Piala Brasil kaping papat (1990, 2006). Flamengo dadi juwara taun 1981 Intercontinental Cup sawisé ngalahaké Liverpool Football Club ing final kanthi skor 3-0.

Pranala njaba[besut | besut sumber]