Martín Montoya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Martín Montoya
Barça - Napoli - 20140806 - Martin Montoya.jpg
Montoya wektu ing klub Barcelona taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Martín Montoya Torralbo
Tanggal lair (1991-04-14) 14 April 1991 (umur 28)
Papan lair Gavà, Spain
Dhuwur 1.74 m (5 ft 8 12 in)[1]
Posisi main Bèg tengen
Katerangan klub
Tim saiki
Valencia
Angka 21
Karir nom
1998–2000 Gavà
2000–2009 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2012 Barcelona B 75 (0)
2011–2016 Barcelona 45 (1)
2015–2016Internazionale (loan) 3 (0)
2016Betis (loan) 13 (0)
2016– Valencia 45 (2)
Tim nasional
2008 Spanyol U17 8 (0)
2009 Spanyol U18 3 (0)
2009–2010 Spanyol U19 9 (0)
2010–2013 Spanyol U21 22 (1)
2012 Spanyol U23 5 (0)
2011– Catalonia 5 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 26 December 2015

Martín Montoya Torralbo (lair 14 April 1991) ya iku pamain bal-balan profésional Spanyol sing main minangka bèg tengen kanggo Valencia CF.

Piyambakipun miwiti main ing klub FC Barcelona, ​​dhèwèké tampil ing 67 pertandhingan kompetitif nalika mangsa La Liga lan menang 7 gelar utama.

Karir klub[besut | besut sumber]

Barcelona[besut | besut sumber]

Lair ing Gavà, Barcelona, ​​Catalunya, Montoya miwiti main bal-balan kanggo klub kutha asalé, CF Gavà, ngalih menyang sistem pelatihan bal pemudha FC Barcelona, ​​La Masia, nalika umuré 9 taun. Sawisé maju ing pangkat, dhèwèké diangkat dadi tim B ing taun 2009 .

Ing mangsa 2009-10, Montoya nyumbang kanthi 22 tetandhingan nalika tim ingkang kabawah Luis Enrique wangsul malih dhateng Divisi kaping kalih sasampunipun boten wonten 11 taun. Ing tanggal 26 Februari 2011 dhéwéké miwiti debut kanggo skuad utama, teka minangka pengganti kanggo Adriano ing limang menit pungkasan kanthi kamenangan 3-0 nglawan RCD Mallorca.[2]

Menyang pungkasan wulan Maret 2011, gosip surfaced nyambungaké Montoya karo Valencia CF, sing gelem mbayar klausul buy-out € 3 yuta..[3][4] Tanggal 30 April, panjenengané miwiti karier pisanan kanggo Barcelona nalika kalah ing La Liga 1-2 ing Real Sociedad, nandhang klawan cidra nalika babak awal tetandhingan lan ora kasil kanggo sisa mangsa saterusé.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Martín Montoya". FC Barcelona. Diarsip saka sing asli ing 30 January 2018. Dijupuk 24 March 2015. 
  2. Barcelona too strong for Mallorca; ESPN Soccernet, 30 January 2018
  3. Valencia keen on Barcelona's Martin Montoya; Goal.com, 30 January 2018
  4. "Montoya, ¿renovación o al Valencia?" [Montoya, renewed or to Valencia?] (ing basa Spanish). Sport. 18 April 2011. Dijupuk 30 January 2018.