Pedro Rodríguez Ledesma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pedro
Chelsea 1 Southampton 3 (21753895798).jpg
Pedro ing klub Chelsea taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Pedro Eliezer Rodríguez Ledesma[1]
Tanggal lair (1987-07-28) 28 Juli 1987 (umur 32)
Papan lair Santa Cruz de Tenerife, Spanyol
Dhuwur 1.69 m (5 ft 6 12 in)[2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 11
Karir nom
2003–2004 San Isidro
2004–2005 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2007 Barcelona C 71 (11)
2007–2009 Barcelona B 50 (16)
2008–2015 Barcelona 204 (58)
2015– Chelsea 82 (20)
Tim nasional
2008 Spanyol U21 2 (0)
2010– Spanyol 64 (17)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:04, 14 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 00:53, 6 September 2017 (UTC)

Pedro Eliezer Rodríguez Ledesma (pangucap cara Spanyol: [ˈpeðɾo roˈðɾiɣeθ leˈðezma];lair 28 Juli 1987), sing dikenal minangka Pedro, ya iku juru main bal-balan profésional Spanyol sing main minangka juru main striker utawa juru main sayap kanggo klub Liga Primér Inggris Chelsea F.C. lan tim nasional Spanyol.

Pedro wis nyithak 99 gol ing 320 penampilan ing kabèh kompetisi kanggo Barcelona saka 2008 nganti 2015, menang 20 penghargaan utama kalebu limang juwara La Liga lan Liga Champions UEFA kaping telu. Wonten ing mangsa 2009-10, piyambakipun dados juru main ingkang kapisanan wonten ing sajarah kanggé nandhingaken wonten ing enem kompetisi klub resmi ing saben mangsa.[3]

Pedro mbela Spanyol ing rong Piala Dunia lan rong Kejuaraan Eropa, menang sapisan ing saben turnamèn.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "FIFA World Cup South Africa 2010: List of players" (PDF). FIFA. 4 June 2010. k. 29. Dijupuk 23 January 2018. 
  2. "Pedro Chelsea Profile". ChelseaFC. 28 August 2015. Dijupuk 23 January 2018. 
  3. "Barcelona's Pedro scores in 6th competition". USA Today. 16 December 2009. Dijupuk 23 January 2018.