David Villa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
David Villa
David Villa - 01 (cropped).jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep David Villa Sánchez
Tanggal  lair (1981-12-03) Dhésèmber 3, 1981 (umur 39)
Papan  lair    Langreo, Spanyol
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)
Posisi main Striker
Club information
Klub saiki Pensiun
Nomer 7
Klub remaja
1991–1999
1999–2000
UP Langreo
Sporting de Gijón B
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
2000–2003
2003–2005
2005–2010
2010-2013
2013-2015
2015-2018
2018-saiki
Sporting de Gijón
Real Zaragoza
Valencia
F.C. Barcelona
Atletico Madrid
New York City F.C.
Vissel Kobe
115 (51)
073 (32)
101 (58)
77 (33)
36 (13)
117 (77)   
Tim Nasional2
2005–2012 Spanyol 033 (18)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 22 Dhésèmber 2020.
2 National team caps and goals correct
as of 22 Dhésèmber 2020.
* Panampilan (Gol)

David Villa Sánchez (lair 3 Dhésèmber 1981 ing Langreo, Asturias, Spanyol), jeneng undang-undangan El Guaje[1] (tegesé Bocah ing Basa Spanyol) iku juru main bal-balan Spanyol, sing main ing klub Valencia ing liga Spanyol Spanish La Liga.

Bebungah[besut | besut sumber]

Timnas Spanyol
  • Uefa Euro 2008
  • FIFA World Cup 2010
  • Uefa Euro 2012
Klub
Individu

villa dahaba ila real madrid

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol déning klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala Bawana Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Sporting Gijón B 2000–01 Segunda División B 35 13 35 13
2001–02 1 1 1 1
Gunggung 36 14 36 14
Sporting Gijón 2000–01 Segunda División 1 0 1 0
2001–02 40 18 4 2 44 20
2002–03 39 20 1 1 40 21
Gunggung 80 38 5 3 85 41
Zaragoza 2003–04 La Liga 38 17 8 4 46 21
2004–05 35 15 3 0 10 3 48 18
Gunggung 73 32 11 4 10 3 94 39
Valencia 2005–06 La Liga 37 25 4 2 6 1 47 28
2006–07 36 16 2 0 11 5 49 20
2007–08 28 18 6 1 7 3 41 22
2008–09 33 28 5 2 5 1 43 31
2009–10 32 21 2 0 11 7 45 28
Gunggung 166 108 19 5 40 17 225 129
Barcelona 2010–11 La Liga 34 18 6 1 12 4 52 23
2011–12 15 5 3 1 6 3 24 9
2012–13 28 10 5 5 10 1 43 16
Gunggung 77 33 14 7 28 8 119 48
Atlético Madrid 2013–14 La Liga 36 13 4 2 7 0 47 15
Melbourne City (silih) 2014–15 A-League 4 2 0 0 4 2
New York City 2015 MLS 30 18 0 0 30 18
2016 33 23 2 0 35 23
2017 31 22 3 2 34 24
2018 23 14 4 1 27 15
Gunggung 117 77 9 3 126 80
Vissel Kobe 2019 J1 League 28 13 1 0 29 13
Gunggung karir 617 330 63 24 85 28 765 381

Nagara[besut | besut sumber]

Tim Nasional Mangsa Kekancan Kompetisi Gunggung
Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Rasio
Spanyol 2004–05 0 0 1 0 1 0 0
2005–06 5 1 7 4 12 5 0.42
2006–07 4 1 7 6 11 7 0.64
2007–08 4 2 8 4 12 6 0.5
2008–09 4 5 10 8 14 13 0.93
2009–10 6 4 9 7 15 11 0.73
2010–11 6 1 5 4 11 5 0.42
2011–12 3 1 3 3 6 4 0.67
2012–13 4 2 5 3 9 5 0.56
2013–14 3 2 3 1 6 3 0.5
2017–18 0 0 1 0 1 0 0
Gunggung karir 39 19 59 40 98 59 0.6

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]