Athletic Bilbao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Athletic Club
Jeneng jangkep Athletic Club
Peparab Los Leones (Singa)
Diadegaké 1898
Lapangan San Mamés,
Bilbao, Spanyol
Kapasitas 39,750[1]
Ketua Fernando García Macua
Manajer Joaquín Caparrós
Liga La Liga
2006-2007 La Liga, (17)
Seragam kandang
Seragam tandang

Athletic Bilbao iku tim bal-balan Spanyol. Kandhangé ing Bilbao. Tim iki diadegaké taun 1898. Bebarengan karo tim Real Madrid lan FC Barcelona, tim Athletic Bilbao dijuluki minangka tim "sing ora naté ka-gradasi", sarta tim-tim sing nduwèni akèh pamain bintang mawa bakat. Gelar sing tau direngkuh ya iku 8 juwara La Liga. Klub iki mainaké pertandhingan kandhang ing Stadion San Mames kanthi kapasitas 40.000 penonton.

Prèstasi[besut | besut sumber]

  • 8 La Liga: 1929-30, 1930-31, 1933-34, 1935-36, 1942-43, 1955-56, 1982-83, 1983-84.
  • 24 Copa del Rey: 1902, 1903, 1904, 1910, 1911, 1914, 1915, 1916, 1921, 1923, 1930, 1931, 1932, 1933, 1943, 1944, 1945, 1950, 1955, 1956, 1958, 1969, 1973, 1984.
  • 1 Supercopa de España: 1985

Pamain kondhang[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

</noinclude>


  1. ^ www.fussballtempel.net
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Athletic_Bilbao&oldid=968806"