Deportivo de La Coruña

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Deportivo La Coruña
Deportivo de La Coruña.jpg
Jeneng jangkep Real Club Deportivo
de La Coruña, S.A.D.
Peparab Depor
Super Depor
Herculinos
Branquiazuis (Biru dan Putih)
Los Turcos
Diadegaké 1906
Lapangan Riazor
Kapasitas 34,600
Ketua Augusto César Lendoiro
Manajer Domingos Paciência
Liga La Liga
2011–12 Juara Segunda División
(promosi)
Seragam kandang
Seragam tandang

Real Club Deportivo de La Coruña inggih punika sawijining klub bal-balan profesional ingkang kagungan markas ing kutha A Coruña, Galisia. Klub punika dipundhirikaken taun 1906 lan sapunika main wonten ing La Liga. Deportivo sampun menangkan 1 gelar La Liga, inggih punika rikala musim 1999-2000, sarta sampun kaping 5 dumunung ing posisi runner-up. Super Depor ugi sampun kaping 2 menangaken Copa del Rey la kaping 3 dados juara Supercopa de España.[1]

Super Depor sampun asring mapan ing posisi zona eropa La Liga wonten ing 20 musim pungkasan, kanthi sapèrangan ing papan atas (peringkat 1 dumugi 10) cacahipun 16 musim wonten ing 20 musim pungkasan. Akibatipun, klub punika dados klub langganan Liga Champions UEFA rikala wiwitan taun 2000-an lan kasil tampil cacahipun kaping 5 musim runtut lan dumugi babak semifinal wonten ing Liga Champions UEFA rikala taun 2004.

Deportivo main wonten ing stadion Riazor ingkang kagungan kapasitas 34.600 penonton wiwit taun 1944. Kostum kandhang tradisional klub punika inggih kaos biru kanthi garis pethak, clana cekak biru, lan kaos kaki. Klub punika kagungan persaingan alami kaliyan Celta de Vigo lan pertemuan ing antawising kekalih klub punika dipunsukani nama Derby Galicia.[2]

Amargi alasan pulitik, nama klub punika migunakaken nama kutha wonten ing basa Spanyol, La Coruña, èwadènè nama asli kutha kasebut inggih punika A Coruña. Kanthi mekaten, menawi klub punika ngadopsi nama resmi kutha, saengga klub punika bakal kagungan nama "Deportivo da Coruña".

Prestasi[besut | besut sumber]

Gelar Regional[besut | besut sumber]

  • Kejuaraan Galicia
    • Juara (6): 1926-27; 1927–28; 1930–31; 1932–33; 1936–37; 1939–40
    • Runner-Up (6): 1924-25; 1925–26; 1929–30; 1931–32; 1933–34; 1938–39
  • Piala Galisia
    • Runner-Up (1): 2007-08

Gelar Nasional[besut | besut sumber]

Gelar Internasional[besut | besut sumber]

Pemain[besut | besut sumber]

Angka geger pemain adedhasar situs resmi ing www.canaldeportivo.com

Per 1 September 2012 [3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Spanyol GK Daniel Aranzubia
2 Spanyol DF Manuel Pablo (kapten)
3 Brazil DF Evaldo (dipinjam dari Sporting CP)
4 Spanyol MF Álex Bergantiños
5 Portugal DF Zé Castro
6 Spanyol DF Aythami Artiles
7 Spanyol MF Saúl Fernández
8 Portugal MF André Santos (dipinjam dari Sporting CP)
9 Portugal FW Pizzi (dipinjam dari Braga)
10 Spanyol MF Juan Domínguez
11 Spanyol FW Riki
13 Argèntina GK Germán Lux
14 Kolombia MF Abel Aguilar (dipinjam dari Hércules)
15 Spanyol DF Laure
No. Pos. Jeneng
16 Portugal MF Bruno Gama
17 Spanyol DF Ayoze Díaz
18 Spanyol MF Javier Camuñas (dipinjam dari Villarreal)
19 Portugal DF Roderick Miranda (dipinjam dari Benfica)
20 Spanyol MF Jesús Vázquez
21 Spanyol MF Juan Carlos Valerón (Wakil kapten)
22 Portugal MF Diogo Salomão (dipinjam dari Sporting CP)
23 Cithakan:Country data EQG FW Rodolfo Bodipo
24 Spanyol DF Carlos Marchena
25 Portugal FW Nélson Oliveira (dipinjam dari Benfica)
29 Portugal DF Tiago Pinto (dipinjam dari Rio Ave)
33 Spanyol DF Diego Seoane
Spanyol FW Juan Carlos

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

</noinclude>