Bilbao

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Jeff Koons Puppy

Bilbao (Basque: Bilbo) iku sawijining kutha paling gedhé ing Pais Vasco, bagéan lor Spanyol lan kutha krajan provinsi Vizcaya (Basque: Bizkaia). Kutha iki ndarbèni padunung luwih saka 350.000 jiwa (2004) lan minangka bagéan Gran Bilbao kang industrialisasi lan ekonominé paling maju. Padunung Gran Bilbao kang cacahé 946.829 nyebar ing sadawané Kali Nervion, kang pinggiré uga dadi panggonan kanggo bisnis, pertambangan wesi, lan pabrik, kang ing mangsa revolusi industri nadadèkaké makmur wewengkon iki.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bilbao&oldid=970678"