Bilbao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jeff Koons Puppy

Bilbao (Basque: Bilbo) iku sawijining kutha gedhé dhéwé ing Pais Vasco, pérangan lor Spanyol lan kutha krajan provinsi Vizcaya (Basque: Bizkaia). Kutha iki ndarbèni sing ndunungi punjul 350.000 jiwa (2004) lan minangka pérangan Gran Bilbao kang industrialisasi lan ekonominé paling maju. Padunung Gran Bilbao kang cacahé 946.829 nyebar ing sadawané Kali Nervion, kang pinggiré uga dadi panggonan kanggo bisnis, pertambangan wesi, lan pabrik, kang ing mangsa revolusi indhustri nadadèkaké makmur wewengkon iki.

Pranala njaba[besut | besut sumber]