Bilbao

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jeff Koons Puppy


Bilbao (Basque: Bilbo) kuwi sawijining kutha paling gedhé ing Pais Vasco, bagéan lor Spanyol lan ibukutha provinsi Vizcaya (Basque: Bizkaia). Kutha iki ndarbèni pedunung luwih saka 350.000 jiwa (2004) lan minangka bagéan Gran Bilbao kang industrialisasi lan ekonominé paling maju. Pedunung Gran Bilbao kang cacahé 946.829 nyebar ing sadawané Kali Nervion, kang pinggiré uga dadi panggonan kanggo bisnis, pertambangan wesi, lan pabrik, kang ing mangsa revolusi industri nadadèkaké makmur wilayah iki.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bilbao&oldid=881156"