Raúl Albiol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Raúl Albiol
Raúl Albiol
Katerangan priangga
Jeneng dawa Raúl Albiol Tortajada
Dhuwur 190 m (623 ft 4.3 in)
Posisi main Bek tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 18
Karir nom
19942003 Valencia
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
20032004
20042005
20042009
2009kini
Valencia B
Getafe (pinjaman)
Valencia
Real Madrid
35 (2)
17 (1)
131 (5)
33 (0)
Tim nasioanl
2004
20032005
20052006
2007kini
U-19 Spanyol
U-20 Spanyol
U-21 Spanyol
Spanyol
8 (0)
6 (0)
8 (0)
23 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16 Mei 2010.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 3 Juni 2010

Raúl Albiol (lair ing Vilamarxant, Spanyol, 4 Sèptèmber 1985; umur 31 taun) inggih punika salah satunggalipun pemain bal-balan saking negari Spanyol.[1] Albiol nggadhahi posisi minangka bek.[1][2] Albiol sapunika main ing klub bal Real Madrid lan tim nasional Spanyol.[1][2]

Karier[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Albiol miwiti main bal ing komunitas Valencia, lajeng pindhah ing Valencia CF. Albiol miwiti debut ing Piala UEFA 2003-2004 mungsuh AIK Fotboll.[3] Agustus 2004, Albiol dipunampilaken dhateng Getafe CF, ing klub punika Albiol dados cidra ingkang serius.[3] Tanggal 25 Juni 2009, Albiol ndherek klub Real Madrid, kanthi regi transfer 15 juta Euro.[1] Albiol nglebetaken gol ingkang sepisanan tumrap klub Real Madrid ing tanggal 8 Desember 2009 ing Liga Champions nalika semanten kanthi skor 3-1, ing adu tandhing punika Real Madrid saged nelukaken Olympique de Marseille.[1]

Internasional[besut | besut sumber]

Raúl Albiol sampun main kagem tim nasional Spanyol kagem pinten-pinten undhag-undhagan umur, tumrap U-19, U-20, U-21, lan tim senior. Sasampunipun main ing grup U-21, Albiol dados satunggalipun skuad internasional tim nasional Spanyol ingkang dados juara dunia ing Piala Dunia Afrika Kidul taun 2010.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Real Madrid sign Raul Albiol and step up Karim Benzema chase (dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  2. ^ a b c (en)Raul Albiol dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  3. ^ a b (en) Albiol reaparece tras su accidente (Albiol reappears after accident) (dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(en)Albiol reaparece tras su accidente (Albiol reappears after accident)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Raúl_Albiol&oldid=1089621"