Iker Casillas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Iker Casillas
IkerCasillas.JPG
Katerangan priangga
Jeneng dawa Iker Casillas Fernández
Dhuwur 182 m (597 ft 1.4 in)
Posisi main Kiper
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 1
Karir nom
1990–1998
1998–1999
1999–2000
Real Madrid Youth
Real Madrid C
Real Madrid B
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999– Real Madrid 313 (0)
Tim nasioanl
2000– Spanyol 087 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 27 Maret 2008.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 17 September 2008

Iker Casillas Fernández (lair 20 Mei 1981) inggih punika pemain bal-balan ingkang nggadhahi posisi minangka kiper tim nasional Spanyol. Casillas dados kiper Spanyol nalika dados juara donya ing Piala Dunia 2010.[1] Sapunika Casillas main ing klub LA Liga Spanyol, Real Madrid.[1] Menawi tandhing bal-balan Casillas asring dipundadosaken kapten tim. Casillas dados kapten ingkang saged paring semangat utawi panyurung dhumateng sadaya kanca lan yunioripun, saengga Spanyol saged ngrebut Piala Éropah malih sasampunipun krisis juara sadangunipun 44 taun. Ing taun 2010, nalika Spanyol dados juara dunia, Casillas ugi dipunparingi kanugrahan minangka kiper paling sae.[1] Casillas kalebet kiper paling sae ing wewengkon Éropah, lan panjenenganipun asring pikantuk kanugrahan.[1] Casillas nate angsal nominasi ing adicara Ballon d'Or. Casillas dados kiper paling sae nomer sekawan ing taun 2008, lan ing taun 2009 dados kiper paling sae ing Éropah.[1] Taun 2010, Iker Casillas angsal kanugrah ing adicara The Sport Prince of Asturias Award. Tanggal 19 Oktober 2010, Casillas dipunparingi kanugrahan minangka kiper paling sae salaminya ing ajang Liga Champions UEFA.[2]

Casillas miwiti karieripun ing klub kutha kelairanipun nalika umur 8 taun. Casillas dados pemain timnas rumaja Spanyol ingkang menangaken kajuaraan UEFA-CAF Meridian Cup lan Piala Dunia U-20 FIFA ing taun 1999.[3] Iker Casillas nggadhahi inggil 185 cm.[3] Casillas wiwit main ing klub Real Madrid ing La Liga musim 1999 /2000. Casillas mratelakaken menawi ing wekdal salajengipun panjenenganipun pengin pensiun utawi purna tugas ing tim Real Madrid, lan saged ndherek mbiyantu Real Madrid.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en)[1] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. ^ (en)Winning feeling all that counts for Casillas dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  3. ^ a b c Capitán Casillas: todo empezó en Suecia dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(en) Winning feeling all that counts for Casillas


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iker_Casillas&oldid=1089170"