Francisco Román Alarcón

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Isco
Shahter-Reak M 2015 (13).jpg
Isco main kanggo Real Madrid ing taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Francisco Román Alarcón Suárez[1]
Tanggal lair (1992-04-21) 21 April 1992 (umur 26)[1]
Papan lair Benalmádena, Spain
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[1]
Posisi main Attacking midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 22
Karir nom
1997–1999 PDM Benalmádena
1999–2006 Atlético Benamiel
2006–2009 Valencia
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2011 Valencia B 52 (16)
2010–2011 Valencia 4 (0)
2011–2013 Málaga 69 (14)
2013– Real Madrid 142 (29)
Tim nasional
2008 Spanyol U16 3 (1)
2008–2009 Spanyol U17 21 (6)
2010 Spanyol U18 1 (1)
2010–2011 Spanyol U19 12 (7)
2011 Spanyol U20 6 (1)
2011–2014 Spanyol U21 19 (14)
2012 Spanyol U23 5 (0)
2013– Spanyol 24 (7)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 9 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:58, 9 October 2017 (UTC)

Francisco Román Alarcón Suárez, (lair ing Benalmádena, Málaga, Andalusia, 21 April 1992; umur 26 taun) utawa Isco ya iku sawijining juru main bal-balan saka Spanyol kang wektu saiki main ing posisi gelandhang serang kanggo Real Madrid. Sadurungé Isco tau main kanggo klub Valencia lan Málaga CF. Isco sering karan minangka salah siji gelandhang serang paling apik sakdonya.[2]

Isco miwiti kariré ing klub Valencia, wektu iku namung dadi juru main cadhangan, sadurungé gabung karo Malaga ing taun 2011.[3] Penampilané ing Malaga nggawé dhèwèké olèh bebungah Golden Boy ing taun 2012, dhèwèké pindhah menyang klub Real Madrid kanthi béaya transfer 30 yuta euro ing wulan Juni 2013.[3]

Wiwit wektu iku, Isco kasil mbiyantu Real Madrid olih manéka warna bebungah prèstasi: loro Liga Champions, loro Piala Dunia Antarklub, loro Piala Super Eropa, lan siji Copa del Rey.[4] Nanging durung pernah menangaké gelar jawara La Liga.[4] Isco makili Spanyol ing manéka pertandhingan, kalebu ing Olimpiadhe 2012, lan nglakokaké debut internasional senioré ing taun 2013.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c "FIFA Club World Cup UAE 2017: List of players: Real Madrid CF" (PDF). FIFA. 5 January 2018. k. 5. Dijupuk 5 January 2018. 
  2. ^ title=Liste des 30 nommés au Ballon d'Or «France Football» 2017 : Suarez, Ramos, Oblak, Coutinho et Mertens également dans la liste(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  3. ^ a b c title=Real Madrid Dapatkan Isco Dengan Harga 30 Juta Euro(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)
  4. ^ a b title=Berkat Isco, Malaga akan Kecipratan Rp 14,9 M Jika Madrid Juara(dipunundhuh tanggal 6 Januari 2018)