Andrea Pirlo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Andrea Pirlo
Pirlo.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Andrea Pirlo
Dhuwur 178 m (583 ft 11.9 in)
Posisi main Pemain tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Juventus
Angka TBA
Karir nom
Brescia
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1994–1998
1998–2001
1999–2000
2001
2001–2011
2011–
Brescia
Internazionale
Reggina (pinjaman)
Brescia (silihan)
A.C. Milan
Juventus
047 0(6)
022 0(0)
028 0(6)
014 0(0)
284 (34)
Tim nasioanl
1998–2002
2002–
U-21 Italia
Italia
046 (16)
049 0(7)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18 Mei 2008.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 17 Juni 2008

Andrea Pirlo (lair ing Flero, Lombardy, Italia, 19 Mèi 1979; umur 37 taun) ya iku sawijining pemain bal-balan kang posisiné dadi gelandhang.[1] Pemain iki asalé saka Italia lan saiki main ana ing tim Juventus.[2] Lelakuné karir Pirlo ana ing bal-balan:[1] Brescia (1994-1998 lan 2001), Internazionale (1998-1999 lan 2000), Reggina (1999-2000), A.C. Milan (2001-2011), lan Juventus (2011- )[2]

Ana ing A.C. Milan Pirlo wis dadi juwara liga Italia kanthi 1 titel Scudetto, 2 titel Liga Champions lan 1 titel Piala Donya Antar Klub.[1] Kanggo kariré ana ing tim nasional Italia, Pirlo wis main ing ajang Euro 2004, manangké medhali perunggu ing ajang Olimpiade taun 2004, lan dadi juwara ana ing Piala Donya 2006.[1]

Pirlo wiwit ditepungi ana ing kalangan bal-balan wiwit nalika isih main ana ing tim nasional Italia U-21, bareng karo Gennaro Gattuso, Nicola Ventola, lan uga Christian Abbiati.[1] Ana ing wiwitan kariré Pirlo main ana ing posisi gelandhang nyerang ananging dhèwèké bisa adhaptasi dadi gelandhang tengah lan uga gelandhang bertahan kaya kang dilakoni ana ing tim sing saiki dibéla.[1] Pirlo dadi inspirator ana ing lapangan merga dhèwèké duwé inspirasi kang kréatif kanggo gawé gol.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andrea_Pirlo&oldid=1100456"