Andrea Pirlo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Andrea Pirlo
Pirlo.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Andrea Pirlo
Tanggal lair 19 Mei 1979 (umur 34)
Papan lair Flero, Lombardy, Italia
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)
Posisi pamain Pemain tengah
Informasi klub
Klub saiki Juventus
Nomer TBA
Karir remaja
Brescia
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1994–1998
1998–2001
1999–2000
2001
2001–2011
2011–
Brescia
Internazionale
Reggina (pinjaman)
Brescia (silihan)
A.C. Milan
Juventus
047 0(6)
022 0(0)
028 0(6)
014 0(0)
284 (34)
Tim nasional
1998–2002
2002–
U-21 Italia
Italia
046 (16)
049 0(7)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 18 Mei 2008.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 17 Juni 2008


Andrea Pirlo (lair ing Flero, Lombardy, Italia, 19 Mei 1979; umur 34 taun) yaiku sawijining pemain bal-balan kang posisiné dadi gelandhang.[1] Pemain iki asalé saka Italia lan saiki main ana ing tim Juventus.[2] Lelakuné karir Pirlo ana ing bal-balan:[1] Brescia (1994-1998 lan 2001), Internazionale (1998-1999 lan 2000), Reggina (1999-2000), A.C. Milan (2001-2011), lan Juventus (2011- )[2]

Ana ing A.C. Milan Pirlo wis dadi juwara liga Italia kanthi 1 titel Scudetto, 2 titel Liga Champions lan 1 titel Piala Donya Antar Klub.[1] Kanggo kariré ana ing tim nasional Italia, Pirlo wis main ing ajang Euro 2004, manangké medhali perunggu ing ajang Olimpiade taun 2004, lan dadi juwara ana ing Piala Donya 2006.[1]

Pirlo wiwit ditepungi ana ing kalangan bal-balan wiwit nalika isih main ana ing tim nasional Italia U-21, bareng karo Gennaro Gattuso, Nicola Ventola, lan uga Christian Abbiati.[1] Ana ing wiwitan kariré Pirlo main ana ing posisi gelandhang nyerang ananging dhèwèké bisa adhaptasi dadi gelandhang tengah lan uga gelandhang bertahan kaya kang dilakoni ana ing tim sing saiki dibéla.[1] Pirlo dadi inspirator ana ing lapangan merga dhèwèké duwé inspirasi kang kréatif kanggo gawé gol.[1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andrea_Pirlo&oldid=830511"