Augustus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Octavianus Augustus
Kaisar ka-1 saking Kekaisaran Romawi
Statue-Augustus.jpg
Patung ingkkang misuwur minangka Augustus saking Prima Porta, abad ka-1
Mréntah 16 Januari 27 SM – 19 Agustus 14 M
Nami jangkep Imperator Gaius Julius Caesar Octavianus Divi Filius Augustus
Dipunsarèkaken Musoleum Augustus, Roma
Pendahulu Boten wonten (Kekaisaran madeg)
Pangganti Tiberius
Consort to Clodia Pulchra (42 SM - 40 SM)
Scribonia (40 SM - 38 SM)
Livia Drusilla (37 SM - 14 M)
Yoga Julia the Elder
Gaius Caesar (adoptif)
Lucius Caesar (adoptif)
Agrippa Postumus (adoptif)
Tiberius (adoptif)
Bapa Gaius Octavius
Ibu Atia Balba Caesonia

Octavianus nami jangkepipun Gaius Julius Caesar Augustus (23 September 63 SM19 Agustus 14), kanthi gelar Kaisar Oktavianus Augustus utawi Kaisar Augustus (basa Latin: Imperator Caesar Divi Filivs Avgvtvs), punika Kaisar Romawi sepindhah lan salah satunggalipun ingkang paling kagungan pangaruh. Panjenenganipun mungkasi perang sadhèrèk ingkang kedangon lan nyiptaaken katentreman, kasejahteraan, lan kaéndahan ing Kakaisaran Romawi, ingkang dipunkenal kanthi sebutan Pax Romana utawi katentreman Romawi. Panjenenganipun palakrami kaliyan Livia Drusilla lan langgeng dumugi langkung saking 51 warsa. Sasampunipun séda, Tiberius ingkkang nggantos dados kaisar Romawi.

Ing jaman pamaréntahanipun, Yesus Kristus miyos ing Betlehem, Provinsi Iudaea[1] lan gesang wonten ing Nazareth, Provinsi Galilea.[2]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Augustus ing Wikimedia Commons.

Cithakan:Kaisar Romawi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Augustus&oldid=841718"