Didier Drogba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Didier Drogba
Didier Drogba.JPG
Katerangan priangga
Jeneng dawa Didier Yves Drogba Tébily
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)[1][2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 11
Karir nom
1996–1997 Levallois
1997–1998 Le Mans
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–2002 Le Mans 64 (12)
2002–2003 Guingamp 45 (20)
2003–2004 Marseille 35 (19)
2004– Chelsea 202 (95)
Tim nasional
2002– Côte d'Ivoire 75 (50)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:16, 6 June 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:52, 10 August 2011 (UTC)

Didier Yves Drogba Tébily (lair ing Abidjan, 11 Maret 1978; umur 41 taun) iku juru main bal-balan saka Pasisir Gading, saiki kagabung ana ing tim Chelsea F.C..[3]. Dhuwurè 189 cm, Drogba uga pemenang African Player of the Year award[3].

Rikala cilik[besut | besut sumber]

Didier Drogba lair ing Abidjan , Pasisir Gading. Nalika umur limang taun, dhewekè dikirim wong tuwanè ing Prancis supaya dhewekè manggon karo bapak cilikè, Michel Goba, juru main bal-balan profésional[4]. Nanging mung telung taun, Drogba bali menyang omahè ibunè. Wong tuwanè kelangan pakaryan banjur Drogba mèlu bapakè cilik manèh. Taun 1993 Drogba mèlu wong tuwanè manèh[4]. Saka iku Drogba wiwit asring dolanan bal-balan karo kanca-kancanè[4]. Drogba wiwit karierè dadi juru main yunior ing klub semi-profésional Levallois, dhewekè olèh reputasi pencetak gol paling produktif[4].

Karir Klub[besut | besut sumber]

Le Mans (1997-2002)[besut | besut sumber]

Nalika Drogba rampung sekolah, dhewekè pindhah kutha lan kuliyah ing jurusan akutansi lan dhewekè uga naglih ing klub Le Mans[5]. Nanging sakwisè rong taun Drogba ngalami cedera[5]. Mantan pelatih Marc Le Mans Westerloppe banjur ngomong yèn Drogba butuh patang taun lèrèn supaya bisa saben dina gladhèn lan saben minggu maen. Ing umur 21 taun, Drogba sadar yèn dhewekè kudu serius dadi juru main bal-balan profésional[5]. Dhewekè gawé debut pertama kanggo Le Mans lan banjur nandhatangani kontrak profésional taun 1999. Dhewekè wiwit serius sawisé duwé bojo Mali lan duwé anak Ishak. Dhewekè wiwit duwé rasa tanggung jawab sawisé duwé anak.

Guingamp (20022003)[besut | besut sumber]

Drogba ninggalakè lan mlebu Guingamp kanthi biaya £ 80.000[6].

Marseille (2003-2004)[besut | besut sumber]

Marseille sing dimanajeri Alain Perrin ditandatangani Drogba sawisé saka Guingamp[7]. .

Chelsea (2004-saiki)[besut | besut sumber]

Drogba mlebu Chelsea taun 2004 kanthi bayaran £ 24 yuta lan tetep maen kanggo Chelsea nganti saiki[3].

Prestasi[besut | besut sumber]

Chelsea[besut | besut sumber]

Individual[besut | besut sumber]

  • Onze d'Or: 2004
  • Top skor Piala UEFA: 2004
  • Ligue 1 Goal of the Year: 2004
  • Ligue 1 Team of the Year: 2004
  • Pemain Paling Apik Ligue 1: 2004
  • Pemain Paling Apik Gading: 2006, 2007
  • African Footballer of the Year: 2006, 2009
  • Chelsea Players' Player of the Year: 2007
  • Sepatu Emas Liga Primer: 2007, 2010
  • PFA Team of the Year: 2007, 2010
  • UEFA Team of the Year: 2007
  • European Sports Magazines Team of the Year: 2007
  • FIFPro World XI: 2007
  • BBC African Footballer of the Year: 2009
  • West African Footballer of the Year: 2010
  • Chelsea Player of the Year: 2010
  • Time Top 100: 2010
  • Top skor Timnas Pasisir Gading sajeroning jaman

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Chelsea profile". Chelsea. 16 July 2008. Dijupuk 21 February 2011. 
  2. "Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 29 April 2011. 
  3. a b c www.chelseafc.com
  4. a b c d www.didierdrogba.com
  5. a b c uk.eurosport.yahoo.com
  6. www.amazon.com
  7. www.masteragen.com

Cithakan:Skuad PD2010 Pasisir Gading