Didier Drogba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Didier Drogba
Didier Drogba (2019).jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Didier Yves Drogba Tébily
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)[1][2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Angka 11
Karir nom
1996–1997 Levallois
1997–1998 Le Mans
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–2002 Le Mans 64 (12)
2002–2003 Guingamp 45 (20)
2003–2004 Marseille 35 (19)
2004–2012 Chelsea 202 (95)
2012–2014 Galatasaray SK
2014–2015 Chelsea
2015–2018 Phoenix Rising
Tim nasional
2002–2014 Côte d'Ivoire 75 (50)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:16, 6 June 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:52, 10 August 2011 (UTC)

Didier Yves Drogba Tébily (lair ing Abidjan, 11 Maret 1978; umur 42 taun) iku juru main bal-balan saka Pasisir Gading, saiki kagabung ana ing tim Chelsea F.C..[3]. Dhuwurè 189 cm, Drogba uga pemenang African Player of the Year award[3].

Rikala cilik[besut | besut sumber]

Didier Drogba lair ing Abidjan , Pasisir Gading. Nalika umur limang taun, dhewekè dikirim wong tuwanè ing Prancis supaya dhewekè manggon karo bapak cilikè, Michel Goba, juru main bal-balan profésional[4]. Nanging mung telung taun, Drogba bali menyang omahè ibunè. Wong tuwanè kelangan pakaryan banjur Drogba mèlu bapakè cilik manèh. Taun 1993 Drogba mèlu wong tuwanè manèh[4]. Saka iku Drogba wiwit asring dolanan bal-balan karo kanca-kancanè[4]. Drogba wiwit karierè dadi juru main yunior ing klub semi-profésional Levallois, dhewekè olèh reputasi pencetak gol paling produktif[4].

Karir Klub[besut | besut sumber]

Le Mans (1997-2002)[besut | besut sumber]

Nalika Drogba rampung sekolah, dhewekè pindhah kutha lan kuliyah ing jurusan akutansi lan dhewekè uga naglih ing klub Le Mans[5]. Nanging sakwisè rong taun Drogba ngalami cedera[5]. Mantan pelatih Marc Le Mans Westerloppe banjur ngomong yèn Drogba butuh patang taun lèrèn supaya bisa saben dina gladhèn lan saben minggu maen. Ing umur 21 taun, Drogba sadar yèn dhewekè kudu serius dadi juru main bal-balan profésional[5]. Dhewekè gawé debut pertama kanggo Le Mans lan banjur nandhatangani kontrak profésional taun 1999. Dhewekè wiwit serius sawisé duwé bojo Mali lan duwé anak Ishak. Dhewekè wiwit duwé rasa tanggung jawab sawisé duwé anak.

Guingamp (20022003)[besut | besut sumber]

Drogba ninggalakè lan mlebu Guingamp kanthi biaya £ 80.000[6].

Marseille (2003-2004)[besut | besut sumber]

Marseille sing dimanajeri Alain Perrin ditandatangani Drogba sawisé saka Guingamp[7]. .

Chelsea (2004-2012)[besut | besut sumber]

Drogba mlebu Chelsea taun 2004 kanthi bayaran £ 24 yuta lan tetep maen kanggo Chelsea nganti saiki[3].

Prestasi[besut | besut sumber]

Chelsea[besut | besut sumber]

Individual[besut | besut sumber]

  • Onze d'Or: 2004
  • Top skor Piala UEFA: 2004
  • Ligue 1 Goal of the Year: 2004
  • Ligue 1 Team of the Year: 2004
  • Pemain Paling Apik Ligue 1: 2004
  • Pemain Paling Apik Gading: 2006, 2007
  • African Footballer of the Year: 2006, 2009
  • Chelsea Players' Player of the Year: 2007
  • Sepatu Emas Liga Primer: 2007, 2010
  • PFA Team of the Year: 2007, 2010
  • UEFA Team of the Year: 2007
  • European Sports Magazines Team of the Year: 2007
  • FIFPro World XI: 2007
  • BBC African Footballer of the Year: 2009
  • West African Footballer of the Year: 2010
  • Chelsea Player of the Year: 2010
  • Time Top 100: 2010
  • Top skor Timnas Pasisir Gading sajeroning jaman

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Piyala Liga Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Le Mans 1998–99 French Division 2 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0
1999–2000 French Division 2 30 7 0 0 2 0 0 0 0 0 32 7
2000–01 French Division 2 11 0 3 1 0 0 0 0 0 0 14 1
2001–02 French Division 2 21 5 1 1 2 1 0 0 0 0 24 7
Gunggung 64 12 4 2 4 1 0 0 0 0 72 15
Guingamp 2001–02 French Division 1 11 3 0 0 0 0 0 0 0 0 11 3
2002–03 Ligue 1 34 17 3 4 2 0 0 0 0 0 39 21
Gunggung 45 20 3 4 2 0 0 0 0 0 50 24
Marseille 2003–04 Ligue 1 35 19 2 1 2 1 16 11 0 0 55 32
Chelsea 2004–05 Liga Primèr Inggris 26 10 2 0 4 1 9 5 0 0 41 16
2005–06 Liga Primèr Inggris 29 12 3 1 1 0 7 1 1 2 41 16
2006–07 Liga Primèr Inggris 36 20 6 3 5 4 12 6 1 0 60 33
2007–08 Liga Primèr Inggris 19 8 1 0 1 1 11 6 0 0 32 15
2008–09 Liga Primèr Inggris 24 5 6 3 2 1 10 5 0 0 42 14
2009–10 Liga Primèr Inggris 32 29 4 3 2 2 5 3 1 0 44 37
2010–11 Liga Primèr Inggris 36 11 2 0 0 0 7 2 1 0 46 13
2011–12 Liga Primèr Inggris 24 5 3 2 0 0 8 6 0 0 35 13
Gunggung 226 100 27 12 15 9 69 34 4 2 341 157
Shanghai Shenhua 2012 Liga Super Cina 11 8 0 0 0 0 0 0 11 8
Galatasaray 2012–13 Süper Lig 13 5 0 0 4 1 0 0 17 6
2013–14 Süper Lig 24 10 3 1 8 2 1 1 36 14
Gunggung 37 15 3 1 0 0 12 3 1 1 53 20
Chelsea 2014–15 Premier League 28 4 2 0 5 1 5 2 0 0 40 7
Montreal Impact 2015 MLS 11 11 0 0 0 0 3 1 14 12
2016 MLS 22 10 2 1 0 0 3 0 27 11
Gunggung 33 21 2 1 0 0 0 0 6 1 41 23
Phoenix Rising 2017 USL 13 9 0 0 1 1 14 10
2018 USL 8 4 0 0 4 3 12 7
Gunggung 21 13 0 0 0 0 0 0 5 4 26 17
Gunggung Karir 494 209 43 21 28 12 102 50 12 5 679 297

Nagara[besut | besut sumber]

Tim Nasional Taun Kekancan Internasional
Kompetisi
Gunggung
Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Segara Gadhing
2002 0 0 1 0 1 0
2003 4 1 3 3 7 4
2004 3 3 4 3 7 6
2005 3 1 5 6 8 7
2006 7 4 8 4 15 8
2007 6 3 2 1 8 4
2008 2 1 6 3 8 4
2009 1 1 5 6 6 7
2010 5 2 6 2 11 4
2011 2 1 3 4 5 5
2012 4 2 10 7 14 9
2013 2 1 7 3 9 4
2014 3 3 3 0 6 3
Total 42 23 63 42 105 65

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Chelsea profile". Chelsea. 16 July 2008. Retrieved 21 February 2011.
  2. "Premier League Player Profile". Premier League. Retrieved 29 April 2011.
  3. a b c www.chelseafc.com
  4. a b c d www.didierdrogba.com
  5. a b c uk.eurosport.yahoo.com
  6. www.amazon.com
  7. www.masteragen.com

Cithakan:Skuad PD2010 Pasisir Gading