Stadion Nelson Mandela Bay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Stadion Nelson Mandela Bay
Stadion Nelson Mandela Bay
Nama lengkap Stadion Nelson Mandela Bay
Lokasi Cithakan:Country data Republik Afrika Selatan 70 Prince Alfred Road, North End, Port Elizabeth, Afrika Kidul
Koordinat 33°56′16″S 25°35′56″E / 33.93778°S 25.59889°E / -33.93778; 25.59889
Pelepasan tanah 2007
Dibuka 2009 (Pertandingan pertama)
2010 (Pembukaan resmi)
Direnovasi 2009
Diperbesar 2009
Ditutup Masih dibuka
Pemilik Pamaréntah Kotamadya Metropolitan Nelson Mandela Bay
Operator Access Facilities and Leisure Management (Pty) Limited
Permukaan Rumput
Biaya konstruksi 2,05 milyar Rand (± 2,5 trilyun Rupiah)
Arsitèk Architectural Design Associates (Pty) Ltd & Dominic Bonnesse Architects cc
Kapasitas 42.486 (PD 2010)
48.459
Ukuran lapangan Bal-balan : 105 m × 68 m
Rugbi : 100 m × 70 m

Stadion Nelson Mandela Bay iku sawijining stadion sing dumunung ing Port Elizabeth, Afrika Kidul. Stadion iki dipigunakaké kanggo nggelar pertandingan bal-balan, rugbi, lan konsèr musik. Stadion iki nduwèni kapasitas 42.486 kursi jroning Piala Donya 2010, lan 48.459 kursi sawisé iku.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 33°56′16″S 25°35′56″E / 33.93778°S 25.59889°E / -33.93778; 25.59889