Stadion Nelson Mandela Bay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadion Nelson Mandela Bay
Stadion Nelson Mandela Bay
Nama lengkapStadion Nelson Mandela Bay
LokasiAfrika Kidul 70 Prince Alfred Road, North End, Port Elizabeth, Afrika Kidul
Koordinat33°56′16″S 25°35′56″E / 33.93778°S 25.59889°E / -33.93778; 25.59889
Pelepasan tanah2007
Dibuka2009 (Tetandhingan pertama)
2010 (Pembukaan resmi)
Direnovasi2009
Diperbesar2009
DitutupMasih dibuka
PemilikPamaréntah Kotamadya Metropolitan Nelson Mandela Bay
OperatorAccess Facilities and Leisure Management (Pty) Limited
PermukaanRumput
Biaya konstruksi2,05 milyar Rand (± 2,5 trilyun Rupiah)
ArsitèkArchitectural Design Associates (Pty) Ltd & Dominic Bonnesse Architects cc
Kapasitas42.486 (PD 2010)
48.459
Ukuran lapanganBal-balan: 105 m × 68 m
Rugbi: 100 m × 70 m

Stadion Nelson Mandela Bay iku sawijining stadion sing dumunung ing Port Elizabeth, Afrika Kidul. Stadion iki dipigunakaké kanggo nggelar tetandhingan bal-balan, rugbi, lan konsèr musik. Stadion iki duwé kapasitas 42.486 kursi sajeroning Piala Donya 2010, lan 48.459 kursi sawisé iku.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 33°56′16″S 25°35′56″E / 33.93778°S 25.59889°E / -33.93778; 25.59889