Stadion Ellis Park

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Coca-Cola Park
Stadion Ellis Park
Nama lamaora ana
LokasiEllis Park Stadium (Pty) Limited, Corner of Currey and Staib Street, Doornfontein, Johannesburg, 2028
Pelepasan tanah1927
Dibuka1928
PemilikThe Golden Lions Rugby Union
OperatorStadion Ellis Park Pty.
PermukaanSuket
Biaya konstruksi£5,000 GBP
Arsitèkora diweruhi
Kapasitas59,611 (bal-balan lan Rugby union)
Pemakai
Golden Lions, Lions, Orlando Pirates F.C., Tim nasional rugbi union Afrika Kidul

Stadion Ellis Park iku sawijining stadion rugby union ing kutha Johannesburg, Provinsi Gauteng, Afrika Kidul. Stadion iki nyelenggarakaké tetandhingan final Piala Donya Rugby 1955, sing dimenangaké déning tim tuan omah, Springbok. Stadion gedhé iki wujud stadion paling modern nagara nalika dirombak taun 1982 kanthi nambahi 60.000 akomodasi. Saiki, stadion iki nyelenggarakaké tetandhingan - tetandhingan bal-balan lan rugby lan uga kanggo papan penyelenggaraan acara gedhé liyané, kaya déné konsèr alam terbuka.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Kang sadurungé
Stadion Twickenham
London ( Inggris)
Tempat Penyelenggaraan Tetandhingan Final
Piala Donya Rugby

1995
Kang sawisé
Stadion Millennium
Cardiff ( Wales)


26°11′51.07″S 28°3′38.76″E / 26.1975194°S 28.0607667°E / -26.1975194; 28.0607667