Stadion Ellis Park

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Coca-Cola Park
Stadion Ellis Park
Nama lama ora ana
Lokasi Ellis Park Stadium (Pty) Limited, Corner of Currey and Staib Street, Doornfontein, Johannesburg, 2028
Pelepasan tanah 1927
Dibuka 1928
Pemilik The Golden Lions Rugby Union
Operator Stadion Ellis Park Pty.
Permukaan Suket
Biaya konstruksi £5,000 GBP
Arsitèk ora diweruhi
Kapasitas 59,611 (bal-balan lan Rugby union)
Pemakai
Golden Lions, Lions, Orlando Pirates F.C., Tim nasional rugbi union Afrika Kidul

Stadion Ellis Park iku sawijining stadion rugby union ing kutha Johannesburg, Provinsi Gauteng, Afrika Kidul. Stadion iki nyelenggarakaké tetandhingan final Piala Donya Rugby 1955, sing dimenangaké déning tim tuan omah, Springbok. Stadion gedhé iki arupa stadion paling modern nagara nalika dirombak taun 1982 kanthi nambahi 60.000 akomodasi. Saiki, stadion iki nyelenggarakaké tetandhingan - tetandhingan bal-balan lan rugby lan uga kanggo papan penyelenggaraan acara gedhé liyané, kaya déné konsèr alam terbuka.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Stadion Twickenham
London ( Inggris)
Tempat Penyelenggaraan Tetandhingan Final
Piala Donya Rugby
1995
Diganti déning:
Stadion Millennium
Cardiff ( Wales)


26°11′51.07″S 28°3′38.76″E / 26.1975194°S 28.0607667°E / -26.1975194; 28.0607667