Stadion Green Point

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Stadion Green Point
Lokasi Cape Town, Afrika Kidul
Pemilik Kutha Cape Town
Operator Diumumkan kemudian
Permukaan Rumput
Biaya konstruksi 2,85 milyar Rand Afrika Kidul
Arsitèk Arsitek GMP
Kapasitas 68.000 (bal-balan)

Stadion Green Point sing dumunung ing kutha Cape Town, Afrika Kidul iku sawijining stadion. Sajeroning tahap perancangan stadion kasebut dirujuk minangka "Stadion Renaisans Afrika" (Inggris: 'African Renaissance Stadium').

Stadion lan Piala Donya FIFA[besut | besut sumber]

Stadion dumunung ing Green Point, antarané Signal Hill lan Samudra Atlantik, cedhak pusat kutha Cape Town lan Victoria & Alfred Waterfront, papan blanja wisatawan sing populer ing panggonan kasebut. Stadion iki duwé kapasitas watara 68.000 kursi. Stadion iki uga kahubung karo pasisir segara nganggo dalan anyar, Granger Bay Boulevard, lan dilingkungi taman kutha sing jembaré 60 hektar.

Ing Piala Donya, stadion iki kanggonan 5 tetandhingan babak penyisihan grup, siji tetandhingan babak kaloro, siji tetandhingan prapat final lan siji tetandhingan semi-final.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

33°54′19″S 18°24′31″E / 33.90528°S 18.40861°E / -33.90528; 18.40861