Stadion Loftus Versfeld

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadion Loftus Versfeld
Loftus Versfeld
275px|Stadion Loftus Versfeld
Nama lengkapStadion Loftus Versfeld
LokasiAfrika Kidul Pretoria, Gauteng, Afrika Kidul
Koordinat25°45′12″S 28°13′22″E / 25.75333°S 28.22278°E / -25.75333; 28.22278
Dibuat1906
Dibuka1923
Direnovasi1977
Diperbesar2008
DitutupMasih dibuka
PermukaanRumput
Kapasitas42.858 (PD 2010)
51.762 (Uni rugbi)
Pemakai
Manchester United F.C.

Stadion Loftus Versfeld iku siji stadion kang dumunung ing Pretoria, Gauteng, Afrika Kidul. Stadion iki dipigunakaké nggelar tetandhingan bal-balan, rugbi, lan konsèr musik. Stadion iki duwé kapasitas 42.858 kursi sajeroning penyelenggaraan Piala Donya 2010, lan 51.762 wektu nyelenggarakaké tetandhingan rugbi. Stadion iki dijenengaké kanggo ngurmati Robert Owen Loftus Versfeld, kang ngrintis ulah raga ing Pretoria.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 25°45′12″S 28°13′22″E / 25.75333°S 28.22278°E / -25.75333; 28.22278