Stadion Loftus Versfeld

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Stadion Loftus Versfeld
Loftus Versfeld
275px|Stadion Loftus Versfeld
Nama lengkap Stadion Loftus Versfeld
Lokasi Flag of South Africa.svg Pretoria, Gauteng, Afrika Kidul
Koordinat 25°45′12″S 28°13′22″E / 25.75333°S 28.22278°E / -25.75333; 28.22278
Dibuat 1906
Dibuka 1923
Direnovasi 1977
Diperbesar 2008
Ditutup Masih dibuka
Permukaan Rumput
Kapasitas 42.858 (PD 2010)
51.762 (Uni rugbi)
Pemakai
Manchester United F.C.

Stadion Loftus Versfeld iku sawijining stadion sing dumunung ing Pretoria, Gauteng, Afrika Kidul. Stadion iki dipigunakaké nggelar pertandingan bal-balan, rugbi, lan konsèr musik. Stadion iki nduwèni kapasitas 42.858 kursi jroning penyelenggaraan Piala Donya 2010, lan 51.762 wektu nyelenggarakaké pertandingan rugbi. Stadion iki dijenengaké kanggo ngurmati Robert Owen Loftus Versfeld, sing ngrintis ulah raga ing Pretoria.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Stadion Loftus Versfeld ing Wikimedia Commons.

Koordhinat: 25°45′12″S 28°13′22″E / 25.75333°S 28.22278°E / -25.75333; 28.22278