Johannesburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Pic-sandton.jpg
Kawasan Sandton ing Johannesburg sing wis dadi lokasi parusahan-parusahan gedhé penggerak ékonomi Afrika Kidul.

Johannesburg iku kutha paling gedhé ing Afrika Kidul, uga minangka salah siji kutha paling gedhé ing bawana Afrika.

Sajarah[besut | besut sumber]

Minangka kutha mawa sajarah kanthi latar wuri sajarah pasulayan Boer (petani) Walanda perintis-sing mukim ing Transvaal- karo para penambang kabangsan Inggris, sing mbantu mbangun kutha sawisé emas ditemokaké ing taun 1886 ing Witwatersrand. Lokasi sing tembé buri dadi jantung kutha iki ya iku saka bidang lemah sing dinyatakaké minangka galian umum. Ing sangisoré para komisaris Johann Rissik lan Christian Johanes Joubert, wiwit tuwuh minangka kutha utama ing laladan pertambangan iku, lan dadi pusat jalur sepur ing Afrika Kidul.

Taun 1899, Perang Boer pecah antara Inggris karo Afrika Kidul (sing dumadi saka Républik Afrikaner Transvaal lan Nagara Bebas Oranye). Simpati donya tumuju marang para pemukim Afrika sing kalibet perang urip-mati kanggo kamardikan, nanging taun 1900 para pemukim iki kalah, lan pertambangan diserahaké marang Inggris.

Taun 1922, penambang putih mogok amarga mrotès panempatan wong kulit ireng ing posisi setengah trampil. Taun 1994, rakyat Afrika Kidul milih Nelson Mandela minangka presidhèn pisanan sing kulit ireng.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • (id) Beckner, Chrisanne dan Soetrisno, Eddy.2001.Buku Pintar 100 Kutha Besar Bersajarah di Dunia. Jakarta:Ladang Pustaka & Intimedia.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Johannesburg ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Johannesburg&oldid=1070550"