Tonga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pule'anga Fakatu'i 'o Tonga
Kingdom of Tonga
Gendéra Lambang nagara
Motto: Ko e Otua mo Tonga ko hoku tofi'a
(Tonga: "Tuhan lan Tonga iku warisanku")
Antem: Koe Fasi Oe Tu'i Oe Otu Tonga
Kutha krajan
lan paling gedhé
Nuku'alofa
Basa resmi Tonga, Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) 4%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 114.689 (178)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,75 miliar (180)
 •  Per kapita US$7.415 (78)
Valuta Pa'anga (TOP)
Wilayat wektu (UTC+13)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+13)
Kodhé bèl 676
TLD Internèt .to

Kerajaan Tonga iku sawijining nagara kapuloan ing Samudra Pasifik bagéyan kidul, watara saprotelon let antara Selandia Anyar lan Hawaii. Tonga dumunung ing sisih kidul Samoa lan wétané Fiji. Nagara iki dumadi saka 176 pulo, 36 ing antarané ana padunungé. Pulo paling gedhé ya iku Tongatapu.

Tonga dadi nagara protektorat Britania Raya ana ing tanggal 18 Mei 1900 adhedhasar Traktat Persahabatan. Status iki dipungkasi ing 4 Juni 1970 nalika Tonga mroklamasèkaké kamardikané. Komisi Dhuwur Britania Raya ing Tonga kang wis ngadeg wiwit taun 1901 ditutup taun 2006.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tonga&oldid=966347"