Basa Tonga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Basa Tonga (faka-Tonga) ya iku basa nasional Tonga kang kagolong jroning rumpun Austronesia. Basa tonga dipiturunake déning ± 100.000 jiwa panutur/panganggo. Basa kaebut kagolong jroning basa VSO utawa P-S-O ("predikat"-"subyek"-"obyek").

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Tonga&oldid=968614"