Kiribati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Republic of Kiribati
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Te Mauri, Te Raoi ao Te Tabomoa
(Gilbert: "Kaséhatan, Kedamaian, lan Kemakmuran")
Antem: Teirake Kaini Kiribati
Kutha krajan
lan paling gedhé
Tarawa Kidul
Basa resmi Inggris, Gilbert
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 92.533 (180)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,23 miliar (188)
 •  Per kapita US$2.537 (132)
Valuta Dolar Australia (AUD)
Zona wektu (UTC+12, +13, +14)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+12, +13, +14)
Kodhé bèl 686
TLD Internèt .ki

Républik Kiribati (basa Inggris: Republic of Kiribati), dipocapaké /kiribas/, iku nagara kapuloan sing dumunung ing Samudra Pasifik. Ka-telung puluh telu atol nagara iki kasebar sadawané 3.500.000 km² ing cedhak khatulistiwa. Jenengé ya iku transliterasi "Gilberts", jeneng basa Inggris kanggo golongan kapuloan gedhé dhéwé, Kapuloan Gilbert sajeroning basa Kiribati.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna