Kiribati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Republic of Kiribati
Patakaning Kiribati
Pataka
Aditamènging Kiribati
Aditamèng
Cihnabrawit: Te Mauri, Te Raoi ao Te Tabomoa
(Gilbert: "Kaséhatan, Kedamaian, lan Kemakmuran")
Gunagita: Teirake Kaini Kiribati
Dunungpenering Kiribati
Kuthagara
lan brehakutha
Tarawa Kidul
JawatbasaInggris, Gilbert
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
bisa dilirwakaké
Population
• Pikira-kira 2006
92.533 (180)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$0,23 miliar (188)
• Saben wong
US$2.537 (132)
ArtacihnaDolar Australia (AUD)
Laladan wektuUTC+12, +13, +14
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+12, +13, +14
Durawadasandi686
Nagarasandigreha.ki

Républik Kiribati (basa Inggris: Republic of Kiribati), dipocapaké /kiribas/, iku nagara kapuloan sing dumunung ing Samudra Pasifik. Ka-telung puluh telu atol nagara iki kasebar sadawané 3.500.000 km² ing cedhak khatulistiwa. Jenengé yaiku transliterasi "Gilberts", jeneng basa Inggris kanggo golongan kapuloan gedhé dhéwé, Kapuloan Gilbert sajeroning basa Kiribati.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]