Vanuatu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ripablik blong Vanuatu
Republic of Vanuatu
République du Vanuatu
Pitakaning Vanuatu
Flag
Coat of arms of Vanuatu
Coat of arms
Motto: Long God Yumi Stanap
(Bislama: "Ing ngarsa Gusti kita madhep")
Anthem: Yumi, Yumi, Yumi
Location of Vanuatu
Capital
and largest city
Port Vila
Official languagesBislama, Inggris, Prancis
GovernmentRépublik
Kamardikan
• Water (%)
bisa dilirwakake
Population
• 2006 estimate
217.718 (173)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$0,69 miliar (182)
• Per capita
US$3.297 (123)
CurrencyVatu (VUV)
Time zoneUTC+11
• Summer (DST)
UTC+11
Calling code678
Internet TLD.vu

Républik Vanuatu iku nagara kapuloan ing Samudra Pasifik pérangan kidul. Vanuatu dumunung ing sisih wétan Australia, wétan-lor Kaledonia Anyar, kuloné Fiji lan kidulé Kapuloan Solomon. Nagara iki biyèn diarani Hebrides Anyar ing sajeroning mangsa panjajahan. Vanuatu dumadi saka 83 pulo, loro ing antarané — Matthew lan Hunter — diklaim déning Kaledonia Anyar.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Artikel utama: Provinsi Vanuatu

Vanuatu dipérang dadi 6 provinsi:

Delengen ug[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]