Menyang kontèn

Vanuatu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ripablik blong Vanuatu
Republic of Vanuatu
République du Vanuatu
Gendéraning Vanuatu
Gendéra
Aditamènging Vanuatu
Aditamèng
Motto: Long God Yumi Stanap
(Bislama: "Ing ngarsa Gusti kita madhep")
Gunagita: Yumi, Yumi, Yumi
Dunungpenering Vanuatu
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Port Vila
JawatbasaBislama, Inggris, Prancis
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
bisa dilirwakake
Population
• Pikira-kira 2006
217.718 (173)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$0,69 miliar (182)
• Saben wong
US$3.297 (123)
ArtacihnaVatu (VUV)
Laladan wektuUTC+11
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+11
Kodhé bèl678
TLD internèt.vu

Républik Vanuatu iku nagara kapuloan ing Samodra Pasifik pérangan kidul. Vanuatu dumunung ing sisih wétan Australia, wétan-lor Kaledonia Anyar, kuloné Fiji lan kidulé Kapuloan Solomon. Nagara iki biyèn diarani Hebrides Anyar ing sajeroning mangsa panjajahan. Vanuatu dumadi saka 83 pulo, loro ing antarané — Matthew lan Hunter — diklaim déning Kaledonia Anyar.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Artikel utama: Provinsi Vanuatu

Vanuatu dipérang dadi 6 provinsi:

Delengen ug[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]