Kapuloan Pitcairn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Pitcairn Islands
Flag of the Pitcairn Islands.svg Coat of arms of the Pitcairn Islands.svg
Gendéra Kapuloan Pitcairn Lambang Kapuloan Pitcairn
Sesanti: ora ana
Basa resmi Basa Inggris (Basa Pitcairn uga dipigunakaké)
Kutha krajan Adamstown
Gubernur Richard Fell
Walikutha Jay Warren (kapilih ing 15 Dhésèmber 2004)
Wewengkon
 - Total
 - % Air

5 km²
Sethithik banget
Padunung
 - Total (2006)
 - kapadhetan

67
13/km²
Jajahan Britania Raya
Mata uang Dolar Selandia Baru (NZD)
Zona waktu UTC−8
Lagu kebangsaan Ora ana
Internet TLD .pn
Peta Kapuloan Pitcairn

Kapuloan Pitcairn iku wujud kumpulan saka limang pulo, mung Pulo Pitcairn kang dipamggoni, dumunung ing kidul Samudra Pasifik, siji-sijiné koloni Inggris ing Pasifik. Kapuloan iki misuwur mligi amarga kang ndunungi asliné para bajak kapal HMAV Bounty, sarta warga Tahiti kang mèlu digawa para pembajak, kaya kang dicaritakaké ing novèl Mutiny on the Bounty, kang dadi téma sawetara filem. Sajarah iki katon cetha kanthi akèhé jeneng kulawarga. Kapulon iki uga minangka nagara (sanadyan durung mardika) kanthi kang ndunungi kang cacahé paling sithik ing donya ya iku watara 47 jiwa (9 kulawarga).

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna