Samoa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Malo Sa'oloto Tuto'atasi o Samoa
Independent State of Samoa
Gendéra
Motto: Faavae i le Atua Samoa
(Samoa: "Samoa Didegaké miturut Pangéran")
Antem: The Banner of Freedom
Kutha krajan
lan paling gedhé
Apia
Basa resmi Samoa, Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 176.908 (175)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$1,1 miliar (170)
 •  Per kapita US$6.125 (93)
Valuta Tala (WST)
Zona wektu (UTC-11)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-11)
Kodhé bèl 685
TLD Internèt .ws

Samoa (biyèn diarani Samoa Jerman saka 1900-1914, Samoa Kuon nganti 1997), iku sawijiné nagara kapuloan ing Samudra Pasifik bagéyan kidul kang dumadi saka 2 pulo utama lan 7 pulo cilik. Dunungé watara setengah lelungan saka Selandia Anyar menyang Hawaii.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Artikel utama: Distrik Samoa

Samoa dipérang dadi 11 distrik:

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samoa&oldid=1102708"