Palau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Beluu er a Belau
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Belau loba klisiich er a kelulul
Kutha krajan Melekeok
Kutha paling gedhé Koror
Basa resmi Palau, Inggris
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) dapat dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 20.164 (191)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,17 miliar (189)
 •  Per kapita US$9.000 (68)
Valuta Dolar AS (USD)
Zona wektu (UTC+9)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+9)
Kodhé bèl 680
TLD Internèt .pw
* Lambang ing dhuwur iku lambang lawas Palau.

Républik Palau (juga dieja Belau) iku nagara kapuloan ing Samudra Pasifik, 500 km sisih wétan Filipina. Nagara iki mardika taun 1994 saka Wewengkon Perwalian Kapuloan Pasifik kang dipréntah Amérika Sarékat. Palau dumadi saka 8 pulo utama lan paling ora 250 pulo cilik.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Palau dipérang dadi 16 nagara bagéyan (state):

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna