Palau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Beluu er a Belau
Motto: 
Lagu kabangsanBelau loba klisiich er a kelulul
Ibu kutha Melekeok
Largest city Koror
Basa resmi Palau, Inggris
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) dapat dihiraukan
Pedunung
 -  2006 estimate 20.164 (191)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$0,17 miliar (189)
 -  Per capita US$9.000 (68)
Valuta Dolar AS (USD)
Zona wektu (UTC+9)
 -  Summer (DST)  (UTC+9)
Kodhe tilpun 680
Internet TLD .pw

Republik Palau (juga dieja Belau) kuwi sawijining negara kapuloan ing Samudra Pasifik, 500 km sisih wétan Filipina. Negara iki mardika taun 1994 saka Wilayah Perwalian Kapuloan Pasifik kang dipréntah Amérika Sarékat. Palau dumadi saka 8 pulo utama lan paling ora 250 pulo cilik.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Palau dipérang dadi 16 negara bagéyan (state):

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Palau&oldid=816099"