Palau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Beluu er a Belau
Patakaning Palau
Pataka
Aditamènging Palau
Aditamèng
Cihnabrawit: 
Gunagita: Belau loba klisiich er a kelulul
Dunungpenering Palau
KuthagaraMelekeok
BrehakuthaKoror
JawatbasaPalau, Inggris
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
dapat dihiraukan
Population
• Pikira-kira 2006
20.164 (191)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$0,17 miliar (189)
• Saben wong
US$9.000 (68)
ArtacihnaDolar AS (USD)
Laladan wektuUTC+9
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+9
Durawadasandi680
Nagarasandigreha.pw
* Lambang ing dhuwur iku lambang lawas Palau.

Républik Palau (juga dieja Belau) iku nagara kapuloan ing Samudra Pasifik, 500 km sisih wétan Filipina. Nagara iki mardika taun 1994 saka Wewengkon Perwalian Kapuloan Pasifik kang dipréntah Amérika Sarékat. Palau dumadi saka 8 pulo utama lan paling ora 250 pulo cilik.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Palau dipérang dadi 16 praja (state):

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]