Stadion FNB

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Soccer City)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadion Bank Nasional Pertama
LokasiJohannesburg, Afrika Kidul
Koordinat26°14′5.27″S 27°58′56.47″E / 26.2347972°S 27.9823528°E / -26.2347972; 27.9823528Koordhinat: 26°14′5.27″S 27°58′56.47″E / 26.2347972°S 27.9823528°E / -26.2347972; 27.9823528
Pelepasan tanah1986
Dibuka1987
Direnovasi2009
DitutupIsih dibuka
DihancurkanIsih dibuka
PemilikAsosiasi Bal-balan Afrika Kidul
OperatorAsosiasi Bal-balan Afrika Kidul
PermukaanRumput
Biaya konstruksi200 juta Dolar AS (renovasi 2009)
ArsitèkSchlaich Bergermann und Partner
Kapasitas94.700 (Bal-balan)
Pemakai
Afrika Kidul

Stadion First National Bank (Inggris: First National Bank Stadium utawa FNB Stadium utawa Soccer City) iku sawijining stadion sing diyasa taun 1987, pernahé ing Johannnesburg, Afrika Kidul. Stadion iki minangka pusat kanggo Asosiasi Bal-balan Afrika Kidul (SAFA). Minangka stadion bal-balan-spesifik, FNB Stadium bisa nampung 78.000 pamirsa ing papan lungguh awangun èmbèr plastik. Stadion iki duwé kapasitas katelu gedhé dhéwé ing Afrika. Prastawa tandhing bal-balan sing gedhé dhéwé ing Afrika Kidul dimainaké ing FNB lan papan luwih apik lan cocog kanggoné prastawa iki tinimbang ing Ellis Park sing dumunung ing sacedhaké, ya iku papan kanggo final Piala Donya Rugby 1995.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Kang sadurungé
Stadion Olimpiade Berlin
Jerman Berlin, Jerman
Papan Penyelenggaraan Tetandhingan Final
Piala Donya FIFA

2010
Kang sawisé
Stadion Maracanã
Brazil Rio de Janeiro, Brasil
Kang sadurungé
Stade El Menzah
Tunisia Tunis, Tunisia
Papan Penyelengaraan Tetandhingan Final
Piala Afrika

1996
Kang sawisé
Stadion 4 Agustus
Burkina Faso Ouagadougou, Burkina Faso


26°14′5.27″S 27°58′56.47″E / 26.2347972°S 27.9823528°E / -26.2347972; 27.9823528