Shinji Okazaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Shinji Okazaki
Shinji okazaki.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Shinji Okazaki[1]
Tanggal lair (1986-04-16) 16 April 1986 (umur 33)
Papan lair Takarazuka, Hyōgo, Jepang
Dhuwur 1.74 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Attacking midfielder
Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Leicester City
Angka 20
Karir nom
2002–2004 Takigawa Daini High School
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2010 Shimizu S-Pulse 121 (42)
2011–2013 VfB Stuttgart 63 (10)
2013–2015 Mainz 65 (27)
2015– Leicester City 87 (14)
Tim nasional
2007–2008 Jepang U23 14 (1)
2008– Jepang 108 (50)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 13:50, 31 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 13:50, 31 December 2017 (UTC)

Shinji Okazaki (岡崎 慎司 Okazaki Shinji, lair tanggal 16 April 1986) ya iku pamain bal-balan Jepang sing main kanggo Leicester City C.F. lan timnas Jepang minangka gelandhang maju utawa serang.[3]

Ing tingkat Internasional, dhèwèké saiki dadi panyithak gol ing timnas Jepang lan paling akèh kaping telu ing sajarah tim kanthi 50 gol. Dhèwèké menang Liga Premier karo Leicester ing 2016.[3]

Karir klub[besut | besut sumber]

Shimizu S-Pulse[besut | besut sumber]

Sawisé lulus Sekolah Tinggi Takigawa Daini ing taun 2004, Okazaki napakasmani syarat profèsional banjur Shimizu S-Pulse taun salajengipun. Ing wulan Dhésèmber 2005, dhèwèké nglakoni peryandhingan kang kapisan ing Liga J ing klub Sanfrecce Hiroshima. Tanggal 15 April 2007, dhèwèké gawé gol profèsional kapisan menyang klub Kawasaki Frontale. Okazaki mungkasi mangsa tetandhingan kapisan dadi pamain ing tim pisanan kanthi telung gol saka 13 tetandhingan.[4]

Okazaki gawé gol kaping sepuluh ing 27 tetandhingan Sawisé mangsa J-League 2008 lan ugi nggambaraké S-Pulse ana ing Final Piala Liga, ing endi tim kasebut kalah 2-0 mungsuh Oita Trinita. Dhèwèké terus-terusan nyithak gol ing mangsa 2009 lan 2010 lan ing Januari 2011, dikontrak déning tim Jerman VfB Stuttgart saka Bundesliga.[5]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "FIFA World Cup South Africa 2010: List of Players" (PDF). FIFA. 4 June 2010. k. 16. Dijupuk 25 January 2018. 
  2. "National Team Squad". jfa.or.jp. Japan Football Association. Dijupuk 25 January 2018. 
  3. a b Okazaki(dipunundhuh tanggal 25 Januari 2018)
  4. Okazaki(dipunundhuh tanggal 25 Januari 2018)
  5. "Shinji Okazaki in Stuttgart". VfB Stuttgart. 30 January 2011. Dijupuk 25 January 2018.