Salomon Kalou

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Salomon Kalou
Hertha BSC vs. West Ham United 20190731 (044).jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Salomon Armand Magloire Kalou[1]
Tanggal  lair (1985-08-05) 5 Agustus 1985 (umur 36)
Papan  lair    Oumé, Côte d'Ivoire
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)[2][3]
Posisi main Winger / Forward
Club information
Klub saiki Hertha Berlin
Nomer 21


2 National team caps and goals correct
as of 16:10, 22 May 2011 (UTC).
* Panampilan (Gol)

Salomon Kalou lair ning Oumé, Pasisir Gading, padha karo kakange Bonaventura, Kalou miwiti karir bal-balan saka klub lokal sadurungé maen ning Éropah. Guy Roux Auxerre, pelatih pengen ngontrak dhèwèké kanggo nyatukke karo seduluré, mantan juru main Feyenoord, Bonaventure Kalou. Ing taun 2003 Kalou nanda tanagani kontrak ning Feyenoord Rotterdam. Ing taun 2004 dhèwèké pindah ning klub satelit. Nanging dhèwèké balik ning Feyenoord lan maen ning Walanda ing taun 2004-2006. Ing wektu iku ning Feyenoord Salomon Kalou nyetak gol 35 ing 67 tampil dhèwèké kanggo klub Rotterdam, lan uga njuwarai penghargaan individu Johan Cruijff ing taun 2005 amarga bakat enom sing njanjikke ing taun iku. Kalou pindah ning Chelsea FC ing taun 2006, biyaya sing dikandhakke, dipercaya kira-kira £ 9.000.000. Dikontrak karo Chelsea FC nganti taun 2009, Kalou diwènèhi nomer 21 Jersey. Mantan manajer Chelsea FC Jose Mourinho muji juru main enom Pasisir Gading amarga duwé rasa makarya apik, fleksibel, nduwé rasa pengen maju, lan ora wedi karo fisik juru main bal sing luwih gedhé. Ing pusat latihan Chelsea FC dhèwèké naté gawa kodhak kanggo nyothing juru main bal sing luwih kondhang kaya déné Michael Ballack, John Terry, dan Didier Drogba.

Prestasi[besut | besut sumber]

Chelsea

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Piyala Liga Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Excelsior (silih) 2003–04 Eerste Divisie 11 4 0 0 6 0 17 4
Feyenoord 2003–04 Eredivisie 2 0 0 0 2 0
2004–05 31 20 0 0 7 4 38 24
2005–06 34 15 0 0 2 0 38 15
Gunggng 67 35 0 0 9 4 2 0 75 39
Chelsea 2006–07 Liga Prmèr Inggris 33 7 7 1 6 1 11 0 58 9
2007–08 30 7 3 1 4 2 11 1 48 11
2008–09 27 6 6 2 2 1 8 1 43 10
2009–10 23 5 4 1 3 3 6 3 1 0 37 12
2010–11 31 10 3 2 1 0 6 0 1 1 42 13
2011–12 12 1 5 1 2 1 7 2 26 5
Gunggung 156 36 28 8 18 8 49 7 3 1 254 60
Lille 2012–13 Ligue 1 28 14 1 1 1 0 7 1 37 16
2013–14 38 16 2 2 0 0 40 18
2014–15 1 0 0 0 0 0 2 0 3 0
Gunggung 67 30 3 3 1 0 9 1 80 33
Hertha BSC 2014–15 Bundesliga 27 6 1 0 28 6
2015–16 32 14 5 3 37 17
2016–17 26 7 3 1 2 Panampilan ing Liga Europa. 0 31 8
2017–18 31 12 2 0 3 0 36 12
2018–19 30 8 3 0 33 11
2019–20 5 1 2 1 7 2
Gunggung 151 48 16 5 5 0 171 52
Gunggung karir 452 154 47 16 19 8 72 12 11 1 598 190

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Tim nasional Taun Panampilan Gol
Segara Gadhing 2007 7 3
2008 9 4
2009 7 1
2010 10 3
2011 5 1
2012 11 6
2013 11 3
2014 9 4
2015 11 2
2016 5 0
2017 8 0
Gunggung 93 27

Nagara[besut | besut sumber]

# Surya Papan Mungsuh Angka Asil Kompetisi
1. 21 Maret 2007 Stade Anjalay, Belle Vue, Mauritius Mauritius 1–0 3–0 Kekancan
2. 3 Juni 2007 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing Flag of Madhagaskar Madhagaskar 1–0 5–0 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2008
3. 21 Novèmber 2007 Jassim bin Hamad Stadium, Doha, Qatar Flag of Qatar Qatar 5–0 6–1 Kekancan
12 Januari 2008 Mohammed Al-Hamad Stadium, Hawally, Kuwait Flag of Kuwait Kuwait 2–0 2–0 Kekancan[a]
4. 21 Januari 2008 Sekondi-Takoradi Stadium, Sekondi-Takoradi, Ghana Flag of Nigeria Nigeria 1–0 1–0 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2008
5. 3 Fèbruari 2008 Sekondi-Takoradi Stadium, Sekondi-Takoradi, Ghana Guinea Ekuator 3–0 5–0 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2008
6. 4–0
7. 11 Oktober 2008 Stade Robert Champroux, Abidjan, Segara Gadhing Flag of Madhagaskar Madhagaskar 3–0 3–0 2010 FIFA World Cup qualification
8. 29 March 2009 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Ivory Coast Malawi 4–0 5–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
9. 24 Januari 2010 Estádio Nacional do Chiazi, Cabinda, Angola Flag of Aljazair Aljazair 1–0 2–3 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2010
10. 25 Juni 2010 Mbombela Stadium, Mbombela, South Africa Flag of Koréa Lor Koréa Lor 3–0 3–0 Piyala Donya 2010
11. 4 Sèptèmber 2010 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing Flag of Rwandha Rwandha 3–0 3–0 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2012
12. 3 Sèptèmber 2011 Amahoro Stadium, Kigali, Rwanda Flag of Rwandha Rwandha 1–0 5–0 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2012
13. 13 Januari 2012 Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi, Uni Emirat Arab Tunisia 1–0 2–0 Kekancan
14. 16 Januari 2012 Al Nahyan Stadium, Abu Dhabi, Uni Emirat Arab Libya 1–0 1–0 Kekancan
15. 26 Januari 2012 Nuevo Estadio de Malabo, Malabo, Guinea Ekuator Burkina Faso 1–0 2–0 Piyala Afrika 2012
16. 2 Juni 2012 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing Tanzania 1–0 2–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
17. 9 Juni 2012 Stade de Marrakech, Marrakesh, Maroko Maroko 1–0 2–2 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
18. 8 Sèptèmber 2012 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing Flag of Senegal Senegal 1–1 4–2 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2013
19. 23 Maret 2013 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing Gambia 3–0 3–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
20. 12 Oktober 2013 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing Flag of Senegal Senegal 3–0 3–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
21. 16 Novèmber 2013 Stade Mohammed V, Casablanca, Maroko Flag of Senegal Senegal 1–1 1–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
22. 15 Oktober 2014 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing Républik Kongo 2–3 3–4 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2015
23. 3–3
24. 14 Novèmber 2014 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing Siera Leone 2–1 5–1 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2015
25. 5–1
26. 11 Januari 2015 Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi, Uni Emirat Arab Flag of Nigeria Nigeria 1–0 1–0 Kekancan
27. 26 Maret 2015 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing Flag of Angola Angola 2–0 2–0 Kekancan

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "List of Players" (PDF). World Cup 2010. FIFA. Dibukak ing 16 June 2010.
  2. "Salomon Kalou profile". Chelsea F.C. Dibukak ing 16 July 2008.
  3. "Premier League Player Profile". Premier League. Dibukak ing 30 April 2011.



Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana