Salomon Kalou

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Salomon Kalou
Salomon Kalou warming up for Chelsea.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Salomon Armand Magloire Kalou[1]
Tanggal  lair (1985-08-05) 5 Agustus 1985 (umur 31)
Papan  lair    Oumé, Côte d'Ivoire
Dhuwur 186 m (610 ft 2.8 in)[2][3]
Posisi main Winger / Forward
Club information
Klub saiki Chelsea
Nomer 21


2 National team caps and goals correct
as of 16:10, 22 May 2011 (UTC).
* Panampilan (Gol)

Salomon Kalou lair ning Oumé, Pasisir Gading, padha karo kakange Bonaventura, Kalou miwiti karir bal-balan saka klub lokal sakdurunge maen ning Éropah. Guy Roux Auxerre, pelatih pengen ngontrak dhèwèké kanggo nyatukke karo sedulure, mantan pemain Feyenoord, Bonaventure Kalou. Ing taun 2003 Kalou nanda tanagani kontrak ning Feyenoord Rotterdam. Ing taun 2004 dhèwèké pindah ning klub satelit. Ananging dhèwèké balik ning Feyenoord lan maen ning Walanda ing taun 2004-2006. Ing wektu iku ning Feyenoord Salomon Kalou nyetak gol 35 ing 67 tampil dhèwèké kanggo klub Rotterdam, lan uga njuwarai penghargaan individu Johan Cruijff ing taun 2005 amarga bakat enom sing njanjikke ing taun iku. Kalou pindah ning Chelsea FC ing taun 2006, biyaya sing dikandhakke, dipercaya kira-kira £ 9.000.000. Dikontrak karo Chelsea FC nganti taun 2009, Kalou diwenehi nomor 21 Jersey. Mantan manajer Chelsea FC Jose Mourinho muji pemain enom Pasisir Gading amarga nduwèni rasa kerja apik, fleksibel, nduwé rasa pengen maju, lan ora wedi karo fisik pemain bal sing luwih gedhe. Ing pusat latihan Chelsea FC dhèwèké nate gawa kamera kanggo nyothing pemain bal sing luwih kondang kaya dene Michael Ballack, John Terry, dan Didier Drogba.

Prestasi[besut | besut sumber]

Chelsea

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "List of Players" (PDF). World Cup 2010. FIFA. Dijupuk 16 June 2010. 
  2. ^ "Salomon Kalou profile". Chelsea F.C. Dijupuk 16 July 2008. 
  3. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 30 April 2011. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Salomon_Kalou&oldid=1085527"