Abu Dhabi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Abu Dhabi
أبو ظبي Abū ẓabī
Kutha
Kutha Abu Dhabi
Abu Dhabi's skyline from Marina Mall
Abu Dhabi's skyline from Marina Mall
Flag of Abu Dhabi
Flag
Abu Dhabi kapernah ing Uni Emirat Arab
Abu Dhabi
Abu Dhabi
Lokasi Abu Dhabi ing UEA
Koordhinat: 24°28′N 54°22′E / 24.467°N 54.367°E / 24.467; 54.367
Emirate Abu Dhabi
Government
 • Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan
Tlatah
 • Gunggung 67.340 km2 (26,000 sq mi)
Cacah jiwa (2008)
 • Total 945.268
 • Karapetan 293,94/km2 (76,130/sq mi)
Gambar satelit Abu Dhabi (Maret 2003)
Abu Dhabi

Abu Dhabi (basa Arab: أبوظبي ʼAbū Ẓaby) iku emirat paling gedhé sakaipitung emirat sing mbentuk Uni Emirat Arab. Abu Dhabi uga minangka kutha kanthi jeneng sing padha karo emirat iki sing dadi kutha krajan saka nagara kasebut. Watara 1 yuta jiwa manggon ing kutha iki ing taun 2000, lan watara 80% arupa èkspatriat. Abu Dhabi dumunung ing 24°28' Lor, 54°22' Wétan (24.4667, 54.3667). [1]

Sing Minulya Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahayan minangka turunan emir lan panguwasa Abu Dhabi, lan uga presidhèn Uni Emirat Arab wektu iki.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kutha krajan ing Asia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abu_Dhabi&oldid=972075"