Doha

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Doha
الدوحة ad-Dawḥa
Kutha lan Munisipalitas
Saka ndhuwur: Universitas Qatar, Musiam Kesenian Islam, Doha Skyline, Souq Waqif, The Pearl
Lokasi Dohan ing Qatar.
Lokasi Dohan ing Qatar.
Coordinates: 25°17′12″N 51°32′0″E / 25.28667°L 51.53333°W / 25.28667; 51.53333Koordinat: 25°17′12″N 51°32′0″E / 25.28667°L 51.53333°W / 25.28667; 51.53333
Nagara Flag of Qatar Qatar
Munisipalitas Ad Dawhah
Established 1850
Area
 • City 132 km2 (51 sq mi)
Population (2009)
 • City 998.651
 • Density Cithakan:Hid7,600/km2 (Cithakan:Hid20,000/sq mi)
 • Metro 1. 723. 064
Time zone East Africa Time (UTC+03)
Kutha Modhèrn Doha

Doha (basa Arab: الدوحة;, Ad-Dawḥah) iku kutha krajan Qatar sing ana ing Lempongan Pèrsi. Padunungé gunggungé 339.847 jiwa (sensus 2004). Koordinaté ya iku Koordinat: Unable to parse latitude as a number:25_18_N_51_32_E_
{{#coordinates:}}: garis lintang ora sah. Ing kutha iki ana Papan Anggegana Internasional Doha lan indhustri-indhustri paminyakan lan perikanan sing gedhé.

Doha didegaké mawa jeneng Al-Bida nalika taun 1850. Taun 1883, rakyat Qatar sangisoré pimpinan Sheikh Qassim, ngalahaké pasukan Karajan Ottoman jroning sawijining peperangan ing kutha iki. Nalika taun 1916, Doha dadi kutha krajan protektorat Britania ing Qatar. Pangèksporan lenga saka Doha diwiwiti taun 1949. Bangunan Government House sing saiki dianggep minangka lambang kutha, dibukak taun 1969. Nalika Qatar mardika taun 1971, Doha tetep dadi kutha krajan.

Doha dadi tuan rumah Asian Games kaping-15 ing wulan Desember 2006.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Doha&oldid=1055736"