Yaya Touré

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yaya Touré
Yaya Touré.JPG
Informasi Pribadi
Jeneg Jangkep Gnégnéri Yaya Touré
Tanggal lair 13 Mèi 1983 (umur 33)
Papan lair Sekoura Bouaké, Pasisir Gading
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi Gelandang
Informasi klub
Klub mangsa iki Manchester City
Nomer 24
Karier mangsa enom
1996–2001 Mimosas
Karier mangsa tua*
Taun Tim Tampil (Gol)
2001–2003 Beveren 70
2003–2005 Metalurh Donetsk 33
2005–2006 Olympiacos 19
2006–2007 Monaco 27
2007–2010 Barcelona 74
2010- Manchester City F.C. 90
Tim nasional
2004– Pasisir Gading 74 (12)
* Panampilan lan gol ing klub enom bisa dietung saka liga dhaerah dan akurat per 24 Februari 2013, 14:55 (UTC).

‡ Panampilan lan gol sak tim nasional akurat per 22 Januari 2012, 15:13 (UTC)


Gnégnéri Yaya Touré (lair ing Sekoura Bouaké, Pasisir Gading, 13 Mei 1983; umur 33 taun) dheweké iku pemain sepak bola Pasisir Gading kang dadi pemain tengah kanggo klub Liga Utama Inggris, Manchester City dan tim nasional sepak bola Pasisir Gading.

Touré kondhang amarga bisa madukakaé banteré mlayu, kamampuan passing, kuwaté awak lan teknik kang diduwéni. Dheweké uga kagolong pemain serbaguna. Dheweké tau duwé kepenginan dadi striker nalika jamané enom, lan tau dadi pemain bek tengah, uga nalika dolanan kanggo FC Barcelona ning Final Liga Champions UEFA 2009.

Dheweké tau dolanan dadi gelandang box-to-box lan sering pindah saka posisi defensif lan ofensif sasuwené tanding. Touré miwiti kariré dolanan ning klub ASEC Mimosas, Pasisir Gading, kang wis gawé dheweké kondhang awit umur 18 taun.

Karier Klub[besut | besut sumber]

Dolanané kang apik ning ASEC Mimosas gawé seneng klub-klub Éropah. Sawisé saka ASEC Mimosas, Touré dolanan kanggo SK Beveren ning Belgia, Metalurh Donetsk ning Ukraina, Olympiakos ning Yunani, lan AS Monaco ning Perancis.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Player Profile – Yaya Toure". Premier League. Retrieved 13 December 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yaya_Touré&oldid=999019"