Yaya Touré

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yaya Touré
Yaya Touré.jpg
Informasi Pribadi
Jeneg Jangkep Gnégnéri Yaya Touré
Tanggal lair (1983-05-13) 13 Mèi 1983 (umur 38)
Papan lair Sekoura Bouaké, Pasisir Gading
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)[1]
Posisi Glandhang
Informasi klub
Klub mangsa iki Pensiun
Nomer 24
Karier mangsa enom
1996–2001 Mimosas
Karier mangsa tua*
Taun Tim Tampil (Gol)
2001–2003 Beveren 70
2003–2005 Metalurh Donetsk 33
2005–2006 Olympiacos 19
2006–2007 Monaco 27
2007–2010 Barcelona 74
2010-2018 Manchester City F.C. 90
Tim nasional
2004– Pasisir Gading 74 (12)
  • Panampilan lan gol ing klub enom bisa dietung saka liga dhaerah dan akurat per 24 Fèbruari 2013, 14:55 (UTC).

    ‡ Panampilan lan gol sak tim nasional akurat per 22 Januari 2012, 15:13 (UTC)


Gnégnéri Yaya Touré (lair ing Sekoura Bouaké, Pasisir Gading, 13 Mèi 1983; umur 38 taun) dhèwèké iku juru main bal-balan Pasisir Gading kang dadi juru main tengah kanggo klub Liga Utama Inggris, Manchester City dan tim nasional bal-balan Pasisir Gading.

Touré kondhang amarga bisa madukakaé banteré mlayu, kamampuan passing, kuwaté awak lan teknik kang diduwèni. Dhèwèké uga kagolong juru main serbaguna. Dhèwèké tau duwé kepenginan dadi striker nalika jamané enom, lan tau dadi juru main bèg tengah, uga nalika dolanan kanggo FC Barcelona ning Final Liga Champions UEFA 2009.

Dhèwèké tau dolanan dadi glandhang box-to-box lan sok pindah saka posisi defensif lan ofensif sasuwené tanding. Touré miwiti kariré dolanan ning klub ASEC Mimosas, Pasisir Gading, kang wis gawé dhèwèké kondhang awit umur 18 taun.

Karier Klub[besut | besut sumber]

Dolanané kang apik ning ASEC Mimosas gawé seneng klub-klub Éropah. Sawisé saka ASEC Mimosas, Touré dolanan kanggo SK Beveren ning Bèlgi, Metalurh Donetsk ning Ukraina, Olympiakos ning Yunani, lan AS Monaco ning Perancis.

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala Nasional Piyala Liga Eropah Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Beveren 2001–02 Belgian First Division 28 0 28 0
2002–03 Belgian First Division 30 3 30 3
2003–04 Belgian First Division 12 0 12 0
Gunggung 70 3 70 3
Metalurh Donetsk 2003–04 Vyshcha Liha 11 1 11 1
2004–05 Vyshcha Liha 22 2 4 1 26 3
Gunggung 33 3 4 1 37 4
Olympiacos 2005–06 Alpha Ethniki 20 3 6 0 26 3
Monaco 2006–07 Ligue 1 27 5 0 0 1 0 28 5
Barcelona 2007–08 La Liga 26 1 3 0 9 1 38 2
2008–09 La Liga 25 2 6 1 12 0 43 3
2009–10 La Liga 23 1 1 0 8 0 5 0 37 1
Gunggung 74 4 10 1 29 1 5 0 118 6
Manchester City 2010–11 Liga Primèr Inggris 35 6 7 3 0 0 8 1 51 10
2011–12 Liga Primèr Inggris 32 6 0 0 0 0 9 3 1 0 42 9
2012–13 Liga Primèr Inggris 32 6 4 1 0 0 5 1 1 1 42 9
2013–14 Liga Primèr Inggris 35 20 4 0 3 3 7 1 49 24
2014–15 Liga Primèr Inggris 29 10 1 0 2 1 5 1 1 0 37 12
2015–16 Liga Primèr Inggris 32 6 0 0 5 1 10 1 47 8
2016–17 Liga Primèr Inggris 25 5 4 2 0 0 2 0 31 7
2017–18 Liga Primèr Inggris 10 0 0 0 4 0 3 0 17 0
Gunggung 230 59 20 6 14 5 49 8 3 1 316 79
Olympiacos 2018–19 Super League Greece 2 0 1 0 2 0 5 0
Qingdao Huanghai 2019 China League One 14 2 14 2
Gunggung karir 470 79 31 7 15 5 90 10 8 1 614 102

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar Tim nasional lan taun
Tim nasional Taun Panampilan Gol
Segara Gadhing 2004 3 0
2005 2 0
2006 15 1
2007 5 1
2008 11 1
2009 8 2
2010 13 2
2011 5 2
2012 10 1
2013 10 6
2014 10 2
2015 9 1
Gunggung 101 19

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Dhaftar gol internasional dicithak déning Yaya Touré
Nomer Surya Papan Main Mungsuh Angka Asil Kompetisi Ref.
1 24 Januari 2006 Cairo International Stadium, kairo, Mesir 7 Libya 2–1 2–1 Piyala Afrika 2006
2 3 Juni 2007 Stade Bouaké, Bouaké, Segara Gadhing 21 Flag of Madhagaskar Madhagaskar 3–0 5–0 2008 Africa Cup of Nations qualification
3 25 Januari 2008 Sekondi-Takoradi Stadium, Sekondi-Takoradi, Ghana 28 Flag of Bénin Bénin 2–0 4–1 2008 Africa Cup of Nations
4 20 Juni 2009 Stade du 4 Août, Ouagadougou, Burkina Faso 39 Burkina Faso 1–0 3–2 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
5 5 Sèptèmber 2009 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing 41 Burkina Faso 3–0 5–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
6 25 Juni 2010 Mbombela Stadium, Mbombela, Afrika Kidul 54 Flag of Koréa Lor Koréa Lor 1–0 3–0 Piyala Donya 2010
7 4 Sèptèmber 2010 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing 56 Flag of Rwandha Rwandha 1–0 3–0 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2012
8 10 Agustus 2011 Stade de Genève, Geneva, Swiss 59 Flag of Israèl Israèl 2–0 4–3 Kekancan
9 9 Oktober 2011 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing 61 Flag of Burundhi Burundhi 2–1 2–1 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2012
10 4 Fèbruari 2012 Nuevo Estadio de Malabo, Malabo, Guinea Ekuator 66 Flag of Guinéa Katulistiwa Guinéa Katulistiwa 3–0 3–0 Piyala Afrika 2012
11 22 Januari 2013 Royal Bafokèng Stadium, Phokèng, Afrika Kidul 74 Togo 1–0 2–1 Piyala Afrika 2013
12 26 January 2013 Royal Bafokeng Stadium, Phokeng, South Africa 75 Tunisia 2–0 3–0 2013 Africa Cup of Nations
13 23 Maret 2013 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing 77 Gambia 2–0 3–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
14 8 Juni 2013 Independence Stadium, Bakau, Gambia 78 Gambia 3–0 3–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
15 16 Juni 2013 National Stadium, Dar es Salaam, Tanzania 79 Tanzania 2–1 4–2 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
16 3–2
17 10 Sèptèmber 2014 Stade Ahmadou Ahidjo, Yaoundé, Kamerun 88 Flag of Cameroon Cameroon 1–1 1–4 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2015
18 15 Oktober 2014 Stade Félix Houphouët-Boigny, Abidjan, Segara Gadhing 90 Kongo 1–1 3–4 Kuwalifikasi Piyala Afrika 2015
19 4 Fèbruari 2015 Estadio de Bata, Bata, Guinea Ekuator 98 Kongo 1–0 3–1 Piyala Afrika 2015

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Player Profile – Yaya Toure". Premier League. Dibukak ing 13 December 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]