Fabio Quagliarella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fabio Quagliarella

Fabio Quagliarella (lair 31 Januari 1983; umur 34 taun) ya iku pemain bal-balan Italia kang mainé dadi penyerang kanggo tim Juventus lan Italia.[1] Dhèwèké ditepungi amarga duwé kamampuan kanggo gawé gol saka panggon kang angèl lan ora bisa dicekel kiper. Miwiti dhebuté ana ing Seri-A nalika tanggal 14 Mèi 2000 (menang lawan Piacenza skoré 2-1). Taun 2002 dhèwèké pindhah menyang Fiorentina kang nalika iku main ana ing Seri-C2, sawisé iku banjur dhèwèké ditransfer menyang Chienti kang main ana ing Seri-C1. Quagliarella bisa gawé 17 gol ana ing 32 laga. Performa apik ndadèkaké Torino narik manèh Quagriella kanggo main ana ing Torino kang nalika iku main ana ing Seri-B. Quagliarella bareng Torino wis mènèhi kontribusi awujud 8 gol ana ing 36 laga kang nggawa Torino ana ing Seri-A.[2]

Nalika Torino dinyatakaké pailit, taun 2005 sasi Agustus banjur Quagliarella pindhah menyang Udinese lan disilihaké sedhéla menyang Ascoli. Bareng Ascoli, nalika vs Treviso, dhèwèké gawé gol pisanané ana ing Seri-A. Mangsa 2006-2007 sang penyerang iki dadi duwèkané bareng-bareng antarané Udinese lan Sampdoria, nalika ing Sampdoria Quagliarella gawé 13 gol. Ana ing sasi Juni 2007, Udinese memengaké hak kapamilikan pemain iki.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ www.juventus.co.id (Diaksès tanggal 2 Juni 2011)
  2. ^ www.goal.com (Diaksès tanggal 2 Juni 2011)