Piala Donya FIFA 2022

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
FIFA World Cup 2022
Arab: كأس العالم ٢٠٢٢‎‎
Qatar 2022
قطر ٢٠٢٢Cithakan:Lrm
Cithakan:Logo size
The official emblem
Now is All
Informasi turnamèn
Tuan omah{{country data Qatar|flag/core|name=Qatar|variant= |size=}}
Tanggal21 Novèmber – 18 Dhésèmber
Tim peserta32 (dari 5 konferederasi)
Papan penyelenggaraan(di 5 kota)
2018
2026

Piala Donya FIFA 2022 (Basa Arab: كأس العالم ٢٠٢٢, diromanisasi: Kaʾsu al-ʿālami 2022) dijadwalake dadi putaran kaping 22 saka kompetisi Piala Donya FIFA, kejuaraan bal-balan pria internasional quadrennial sing ditandingi dening tim nasional senior asosiasi anggota. saka FIFA. Iki dijadwalake bakal dianakake ing Qatar wiwit 21 November nganti 18 Desember 2022. Iki bakal dadi Piala Dunia pertama sing dianakake ing jagad Arab,[1] lan Piala Dunia nomer loro sing dianakake ing Asia sawise turnamen 2002 ing Kidul. Korea lan Jepang Kajaba iku, turnamen iki bakal dadi sing paling pungkasan kanggo melu 32 tim, kanthi nambah dadi 48 tim sing dijadwalake kanggo turnamen 2026 ing Amerika Serikat, Meksiko, lan Kanada. Amarga panas banget ing Qatar, Piala Donya iki bakal dianakake wiwit pungkasan November nganti pertengahan Desember, dadi turnamen pisanan sing ora dianakake ing Mei, Juni, utawa Juli; bakal diputer ing wektu suda watara 28 dina.[2] Pertandhingan pisanan sing dimainake ing turnamen kasebut bakal ditandingake antarane Senegal lan Walanda ing Stadion Al Thumama, Doha. Final bakal dianakake ing Stadion Ikonik Lusail tanggal 18 Desember 2022, sing uga dadi Hari Nasional Qatar. Sing dadi juara Piala Donya yaiku Prancis.[3]

Babak Grup[besut | besut sumber]

Group A[besut | besut sumber]

{{#switch: {{{1}}} |Group A=Masalah skrip: Modhul "Sports table" ora ana.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Amir: 2022 World Cup Kuwait a tournament for all Arabs". Gulf Times (ing basa Arab). 15 July 2018. Dibukak ing 7 September 2018.
  2. "FIFA Executive Committee confirms November/December event period for Qatar 2022". FIFA. 19 March 2015. Diarsip saka sing asli ing 10 September 2018. Dibukak ing 5 December 2017.
  3. Taylor, Daniel (15 July 2018). "France seal second World Cup triumph with 4–2 win over brave Croatia". The Guardian. Diarsip saka asliné ing 26 June 2019. Dibukak ing 7 September 2018.