Samuel Eto'o

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o - Inter Mailand (1).jpg
Samuel Eto'o
Katerangan priangga
Jeneng dawa Samuel Eto'o Fils
Dhuwur 180 m (590 ft 6.6 in)[1]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Anzhi Makhachkala
Angka 99
Karir nom
1992—1997 Akademi Ulah raga Kadji
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1997—2000 Real Madrid 3 (0)
1997—1998 Leganés (pinjaman) 30 (4)
1999 Espanyol (pinjaman) 0 (0)
2000 Mallorca (pinjaman) 19 (6)
2000—2004 Mallorca 120 (48)
2004—2009 Barcelona 145 (108)
2009—2011 Internazionale 67 (33)
2011—kini Anzhi Makhachkala 3 (2)
Tim nasioanl
2000 U-23 Kamerun 6 (1)
1997—kini Kamerun 103 (50)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 27 Agustus 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 16 Juni 2011

Samuel Eto'o Fils (lair ing Nkon, Kamerun, 10 Maret 1981; umur 35 taun) ya iku penyerang bal-balan Kamerun sing dhuwur awaké 179 cm lan main ing Anzhi Makhachkala. Panjenengané dinobataké déning FIFA minangka pemain paling apik ka-3 donya taun 2005 ing ngisoré Ronaldinho lan Frank Lampard. Panjenengané uga dadi panyetak gol paling akèeh sasuwéné mangsa ing sajarah wiwit Piala Afrika sing kapisan digelar kanthi 16 gol lan uga dadi pemain Afrika sing mainé paling akèh ing La Liga.[3] Panjenengané uga mantan pemain paling apik Afrika ping 3 katurut-turut saka taun 2003 tekan taun 2005.

Penghargaan-penghargaan[besut | besut sumber]

RCD Mallorca

FC Barcelona

International

Individual

Statistik karier[besut | besut sumber]

Penampilan di Klub[4]
Klub Musim Liga Domestik Piala Domestik Pertandingan Éropah[5] Total
Jumlah penampilan Jumlah Gol Jumlah penampilan Jumlah Gol Jumlah penampilan Jumlah Gol Jumlah penampilan Jumlah Gol
CD Leganés 1997–98 28 3 2 1 - - 30 4
Real Madrid 1998–99 1 0 0 0 0 0 1 0
RCD Espanyol 1998–99 1 0 0 0 - - 1 0
Real Madrid 1999–00 1 2 0 0 3 0 4 2
Real Mallorca 1999–00 13 6 0 0 - - 13 6
2000–01 28 11 5 2 - - 33 13
2001–02 30 6 1 1 9 3 40 10
2002–03 30 14 6 5 - - 36 19
2003–04 32 17 2 0 7 4 41 21
Total 164 59 16 9 19 7 199 75
FC Barcelona
2004–05 37 24 1 0 7 4 45 28
2005–06 34 26 0 0 11 6 45 32
2006–07 19 11 2 1 3 1 24 13
2007–08 19 16 3 1 7 1 29 18
2008–09 0 0 0 0 0 0 0 0
Total 108 77 6 2 28 12 143 91
Career Totals 272 136 22 11 47 19 341 166
Update paling keri 10 Agustus, 2008

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Samuel Eto'o Fils
  2. ^ "Samuel Eto'o Fils". FC Internazionale Milano. Dijupuk 2009-1-12.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ Phil Minshull (2008-05-05). "Eto'o sets La Liga record". BBC. Dijupuk 2008-05-05. 
  4. ^ "Samuel Eto'o". ESPNsoccernet. Dijupuk 2007-12-17. 
  5. ^ Counts for appearances and goals at the UEFA Champions League, UEFA Cup and UEFA Intertoto Cup.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samuel_Eto%27o&oldid=1085828"