Jermain Defoe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jermain Defoe
Jermaine Defoe
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jermain Colin Defoe
Dhuwur 1.69 m (5 ft 6 12 in)[1][2]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 18
Karir nom
1997–1999 Charlton Athletic
1999 West Ham United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2004 West Ham United 93 (29)
2000–2001Bournemouth (pinjaman) 29 (18)
2004–2008 Tottenham Hotspur 139 (43)
2008Portsmouth (pinjaman)[3] 1 (1)
2008–2009 Portsmouth[3] 30 (14)
2009– Tottenham Hotspur 89 (36)
Tim nasional
2001–2003 Inggris U21 23 (7)
2004– Inggris 49 (16)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18.30, 4 Maret 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23.30. 15 Agustus 2012 (UTC)

Jermain Colin Defoe (lair ing Beckton, London, 7 Oktober 1982; umur 35 taun) ya iku juru main bal-balan Inggris keturunan St. Lucia lan Dominika sing main minangka penyerang kanggo Tottenham Hotspur ing Liga Primer Inggris lan Inggris.

Defoe miwiti karir ing akademi bal-balan Charlton Athletic nalika umuré 14 taun, salanjuté gabung dadi juru main yunior West Ham United nalika umuré 16 taun. Panjenengané banjur main kanggo tim utama West Ham nalika mangsa 2001-02. Defoe salanjuté gabung karo Tottenham ing taun 2004. Sawisé petang taun ing kono, panjenengané banjur gabung karo Portsmouth sasuwéné sak mangsa. Defoe bali gabung karo Tottenham ing wulan Januari 2009.

Defoe main ing timnas Inggris wiwit taun 2004. Tekan September 2010, panjenengané wés nyatetaké ping 46 main lan 15 gol.[4]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 6 April 2011. 
  2. ^ Jermain Defoe
  3. ^ a b Kay, Oliver (2008-02-04). "Benjani Mwaruwari in limbo after City doubts resurface". London: The Times. Dijupuk 2008-11-15. 
  4. ^ Holt, Sarah (2004-03-30). "Lessons from Senrab's soccer school". BBC Sport. Dijupuk 2007-08-18. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]