Jermain Defoe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jermain Defoe
Jermaine Defoe ing jaban lapangan bal-balan
Katerangan priangga
Jeneng dawa Jermain Colin Defoe
Dhuwur 1.69 m (5 ft 6 12 in)[1][2]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Rangers F.C.
Angka 18
Karir nom
1997–1999 Charlton Athletic
1999 West Ham United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2004 West Ham United 93 (29)
2000–2001Bournemouth (pinjaman) 29 (18)
2004–2008 Tottenham Hotspur 139 (43)
2008Portsmouth (pinjaman)[3] 1 (1)
2008–2009 Portsmouth[3] 30 (14)
2009–2013 Tottenham Hotspur 89 (36)
2013–2017 Sunderland A.F.C.
2017–2019 A.F.C. Bournemouth (29)
2018–saiki Rangers F.C. 66
Tim nasional
2001–2003 Inggris U21 23 (7)
2004–2017 Inggris 49 (16)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18.30, 4 Maret 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23.30. 15 Agustus 2012 (UTC)

Jermain Colin Defoe (lair ing Beckton, London, 7 Oktober 1982; umur 38 taun) ya iku juru main bal-balan Inggris keturunan St. Lucia lan Dominika sing main minangka penyerang kanggo Tottenham Hotspur ing Liga Primer Inggris lan Inggris.

Defoe miwiti karir ing akademi bal-balan Charlton Athletic nalika umuré 14 taun, salanjuté gabung dadi juru main yunior West Ham United nalika umuré 16 taun. Panjenengané banjur main kanggo tim utama West Ham nalika mangsa 2001-02. Defoe salanjuté gabung karo Tottenham ing taun 2004. Sawisé petang taun ing kono, panjenengané banjur gabung karo Portsmouth sasuwéné sak mangsa. Defoe bali gabung karo Tottenham ing wulan Januari 2009.

Defoe main ing timnas Inggris wiwit taun 2004. Tekan September 2010, panjenengané wés nyatetaké ping 46 main lan 15 gol.[4]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala Nasional Piyala Liga Eropa Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
West Ham United 1999–2000 [[Liga Primèr Inggris] 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
2000–01 Liga Primèr Inggris 1 0 1 1 2 1
2001–02 Liga Primèr Inggris 35 10 3 4 1 0 39 14
2002–03 Liga Primèr Inggris 38 8 2 2 2 1 42 11
2003–04 First Division 19 11 0 0 3 4 22 15
Gunggung 93 29 5 6 7 6 105 41
AFC Bournemouth (silih) 2000–01 Second Division 29 18 1 1 1 0 31 19
Tottenham Hotspur 2003–04 Liga Primèr Inggris 15 7 0 0 15 7
2004–05 Liga Primèr Inggris 35 13 5 4 4 5 44 22
2005–06 Liga Primèr Inggris 36 9 1 0 1 0 38 9
2006–07 Liga Primèr Inggris 34 10 5 1 5 4 4 3 48 18
2007-08 Liga Primèr Inggris 19 4 2 0 5 1 5 3 31 8
Gunggung 139 43 13 5 15 10 9 6 176 64
Portsmouth 2007–08 Liga Primèr Inggris 12 8 12 8
2008–09 Liga Primèr Inggris 19 7 0 0 0 0 4 2 1 0 24 9
Gunggung 31 15 0 0 0 0 4 2 1 0 36 17
Tottenham Hotspur 2008–09 Liga Primèr Inggris 8 3 1 0 1 1 10 4
2009–10 Liga Primèr Inggris 34 18 7 5 2 1 43 24
2010–11 Liga Primèr Inggris 22 4 2 2 0 0 6 3 30 9
2011–12 Liga Primèr Inggris 25 11 6 3 1 0 6 3 38 17
2012–13 Liga Primèr Inggris 34 11 0 0 1 0 8 4 43 15
2013–14 Liga Primèr Inggris 14 1 0 0 3 2 5 7 22 10
Gunggung 137 48 16 10 8 4 25 17 186 79
Toronto FC 2014 Major League Soccer 19 11 2 1 21 12
Sunderland 2014–15 Liga Primèr Inggris 17 4 2 0 19 4
2015–16 Liga Primèr Inggris 33 15 0 0 1 3 34 18
2016–17 Liga Primèr Inggris 37 15 2 0 1 0 40 15
Gunggung 87 34 4 0 2 3 93 37
AFC Bournemouth 2017–18 Liga Primèr Inggris 24 4 0 0 2 0 26 4
2018–19 Liga Primèr Inggris 4 0 0 0 4 0 8 0
Gunggung 28 4 0 0 6 0 34 4
Rangers (silih) 2018–19 Scottish Premiership 17 8 3 0 20 8
2019–20 Scottish Premiership 20 13 2 1 3 1 7 2 32 17
Rangers 2020–21 Scottish Premiership 11 2 0 0 2 1 1 1 14 4
Gunggung 48 23 5 1 5 2 8 3 66 29
Gunggung karir 611 225 46 24 43 25 46 28 2 0 748 302

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar tim nasional lan taun
Tim nasional Taun Panampilan Gol
Inggris 2004 8 1
2005 7 0
2006 6 2
2007 5 0
2008 6 3
2009 6 5
2010 7 4
2011 1 0
2012 6 2
2013 3 2
2017 2 1
Gunggung 57 20

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Gol internasional adhedhasar tanggal, papan, main, mungsuh, angka, asil lan kompetisi
No. Surya Papan Main Mungsuh Angka Asil Kompetisi
1 8 Sèptèmber 2004 Silesian Stadium, Chorzów, Polen 5 Flag of Polen Polen 1–0 2–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
2 2 Sèptèmber 2006 Old Trafford, Manchester, Inggris 18 Flag of Andhorra Andhorra 3–0 5–0 UEFA Euro 2008 qualification
3 4–0
4 1 Juni 2008 Hasely Crawford Stadium, Port of Spain, Trinidad Tobago 28 Trinidad Tobago 2–0 3–0 Kekancan
5 3–0
6 11 Oktober 2008 Wembley Stadium, London, Inggris 31 Flag of Kazakhstan Kazakhstan 5–1 5–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
7 10 Juni 2009 Wembley Stadium, London, England 34 Flag of Andhorra Andhorra 4–0 6–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
8 5–0
9 12 Agustus 2009 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda 35 Flag of Nèderlan Nèderlan 1–2 2–2 Kekancan
10 2–2
11 5 Sèptèmber 2009 Wembley Stadium, London, Inggris 36 Slovènia 2–0 2–1 Kekancan
12 23 June 2010 Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth, Afrika Kidul 42 Flag of Slowén Slowén 1–0 1–0 Piyala Donya 2010
13 3 September 2010 Wembley Stadium, London, Inggris 44 Flag of Bulgari Bulgari 1–0 4–0 Kuwalifikasi Euro 2012
14 2–0
15 4–0
16 15 Agustus 2012 Stade de Suisse, Bern, Swis 49 Flag of Itali Itali 2–1 2–1 Kekancan
17 7 Sèptèmber 2012 Zimbru Stadium, Chișinău, Moldova 50 Flag of Moldhova Moldhova 3–0 5–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014
18 22 Maret 2013 San Marino Stadium, Serravalle, San Marino 53 Flag of San Marino San Marino 3–0 8–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2014 - 19 8–0
20 26 Maret 2017 Wembley Stadium, London, Inggris 56 Flag of Litowen Litowen 1–0 2–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2018

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Premier League Player Profile". Premier League. Dibukak ing 6 April 2011.
  2. Jermain Defoe
  3. a b Kay, Oliver (2008-02-04). "Benjani Mwaruwari in limbo after City doubts resurface". London: The Times. Dibukak ing 2008-11-15.
  4. Holt, Sarah (2004-03-30). "Lessons from Senrab's soccer school". BBC Sport. Dibukak ing 2007-08-18.

Pranala njaba[besut | besut sumber]