Giovani Lo Celso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Giovani Lo Celso
2017 FRIENDLY MATCH RUSSIA v ARGENTINA - Giovani Lo Celso.jpg
Lo Celso wektu ing Timnas Argentina taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Giovani Lo Celso
Tanggal lair (1996-04-09) 9 April 1996 (umur 24)
Papan lair Rosario, Argèntina
Dhuwur 1.77 m (5 ft 9 12 in)
Posisi main Gelandhang serang
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 18
Karir nom
2010–2015 Rosario Central
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2015–2016 Rosario Central 27 (2)
2016– Paris Saint-Germain 19 (0)
2016Rosario Central (loan) 9 (1)
Tim nasional
2016 Argèntina Olympic 3 (0)
2017– Argèntina 2 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Giovani Lo Celso (lair 9 April 1996) ya iku juru main bal-balan Argèntina sing main dadi gelandhang ing Paris Saint-Germain FC.[1]

Karir klub[besut | besut sumber]

Rosario Central[besut | besut sumber]

Lo Celso iku sawijiné nom-noman saka Rosario Central. Dhèwèké miwiti debut liga ing 19 Juli 2015 nglawan Vélez Sarsfield ing babak 0-0.[2] Ing tanggal 28 Fèbruari 2016, Lo Celso damel gol kapisananipun nalika menang 3-0 nglawan Colón, nglawan Rosario ingkang kaping pisan ing menit kaping 6.[3] Dhèwèké banjur nyithak gol kaloroné manèh nalika kalah 3-2 mungsuh Vélez Sarsfield tanggal 10 April 2016.[4]

Paris Saint-Germain[besut | besut sumber]

Ing tanggal 26 Juli 2016, Lo Celso gabung karo raksasa Prancis Paris Saint-Germain FC kanthi kontrak limang taun nganti 2021, kanthi biaya udakara margin 8.5 yuta.[5] Panjenengané tetep ing Rosario Tengah kanthi etangan nganti 31 Dhésèmber 2016.[5] Dhéwéké miwiti debut kanggo tim Prancis tanggal 5 April 2017 ing pertandhingan final kuarter Coupe de France nglawan US Avranches. Panjenenganipun nggantosaken Adrien Rabiot ing menit kaping-63 kanthi kamenangan 4-0.[6]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. "Argentina - G. Lo Celso - Profile with news, career statistics and history - Soccerway". soccerway.com. Dibukak ing 2018-01-21.
  2. "Rosario Central vs. Velez Sarsfield". Soccerway. 19 July 2015. Dibukak ing 21 January 2018.
  3. "Colón vs. Rosario Central". Soccerway. 28 February 2016. Dibukak ing 21 January 2018.
  4. "Rosario Central vs. Vélez Sarsfield". Soccerway. 10 April 2016. Dibukak ing 21 January 2018.
  5. a b "Giovani Lo Celso signs five-year contract with Paris Saint-Germain". Paris Saint-Germain F.C. 26 July 2016. Dibukak ing 21 January 2018.
  6. "Avranches vs. PSG". Soccerway. 5 April 2017. Dibukak ing 21 January 2018.