Sol Campbell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sol Campbell
Sol Campbell2014.jpg
Campbell taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Sulzeer Jeremiah Campbell[1]
Tanggal lair (1974-09-18) 18 Sèptèmber 1974 (umur 45)[1]
Papan lair Plaistow, England
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Centre back
Karir nom
1988–1989 West Ham United
1989–1992 Tottenham Hotspur
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1992–2001 Tottenham Hotspur 255 (10)
2001–2006 Arsenal 135 (8)
2006–2009 Portsmouth 95 (2)
2009 Notts County 1 (0)
2010 Arsenal 11 (0)
2010–2011 Newcastle United 7 (0)
Gunggung 504 (20)
Tim nasional
England U15
England U16
England U18
1994–1996 England U21 11 (2)
1994–2006 England B 2 (0)
1996–2007 England 73 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Sulzeer Jeremiah "Sol" Campbell (lair ing Plaistow, London, 18 Sèptèmber 1974; umur 45 taun) ya iku salahsijiné manatan pamian bal-balan teka Inggris. Sakdawané dadi juru main, piyambaké ya iku bèg lan tau main ndhik sawatara klub ya iku Tottenham Hotspur, Arsenal, Portsmouth, Notts County, lan Newcastle United. Campbell uga dadi bagiané timnas senior Inggris wiwit taun 1996 nganti 2007.

Campbell sing kabèh wong tuwané teka Jamaika, kasil éntuk sawatara gelar juwara. Wektu main kanggo Tottenham Hotspur, sing dadi klub anggoné piyambaké nglakoni tetandhingan kapisané dadi juru main profèsional, piambaké kasil gelar juwara Piala Liga Inggris 1998–99 lan dadi kapten timé ndhik partai final.[3] 2 gelar juwara Liga Utama Inggris (2001–02 lan 2003–04), 3 Piala FA (2001–02, 2002–03, 2004–05), lan 2 gelar FA Community Shield (2002 lan 2004) Campbell éntukné wektu main kanggo Arsenal. Karo Portsmouth piyambaké uga kasil juwara Piala FA 2007–08.

Campbell dadi salahsijiné anggota skuat Inggris ndhik putaran final UEFA 1996, Piala Dunia FIFA 1998, UEFA 2000, Piala Dunia FIFA 2002,UEFA 2004, lan Piala Dunia FIFA 2006. Piyambaké wis tampil ping 73 kali lan gawé 1 gol kanggo timnas Inggris.

Campbell wis nyatetné luwih teka 500 tetampilan ndhik Liga Utama Inggris.[3] Tanggal 2 Mèi 2012, piyambaké pensiun dadi juru main profèsional.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Hugman, Barry J. (2005). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005. Queen Anne Press. k. 106. ISBN 1-85291-665-6. 
  2. "Player Profile: Sol Campbell". Premier League. Dijupuk 23 April 2011. 
  3. a b "Campbell retires from football". Premier League. 2 May 2012. 
  4. "Sol Campbell: Former England defender confirms retirement". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 2 May 2012. Dijupuk 2 May 2012.