Davinson Sánchez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Davinson Sánchez
IndDV-AN (15) - копия.jpg
Sánchez wekdal taksih main ing klub Atlético Nacional ing taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Davinson Sánchez Mina[1]
Tanggal lair (1996-06-12) 12 Juni 1996 (umur 23)
Papan lair Caloto, Kolombia
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Bék Tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 6
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013–2016 Atlético Nacional 26 (0)
2016–2017 Ajax 32 (6)
2017– Tottenham Hotspur 17 (0)
Tim nasional
2013 Kolombia U17 2 (0)
2014–2015 Kolombia U20 13 (0)
2016 Kolombia Olympic 2 (0)
2016– Kolombia 7 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:08, 14 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:08, 2 January 2018 (UTC)

Davinson Sánchez Mina (lair 12 Juni 1996) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Kolombia, ingkang main dados bék tengah ing Liga Primér Inggris klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Kolombia.[3]

Karir klub[besut | besut sumber]

Atlético Nacional[besut | besut sumber]

Wekdal taksih eném, Sánchez main bal ing Akadhemi Bal-balan América de Cali, nanging sasampunipun tiyang sepuhipun dipuntransfer dhateng Atlético Nacional, ing ngriki piyambakipun dipungulawenthah déning Juan Carlos Osorio.[4] Dhebut Sánchez dados bèg ing tim sènior punika wekdal 27 Oktober 2013, wekdal kalah 0-1 mengsah Boyacá Chicó. Osorio nglebetaken Sánchez ing juru main inti lan nindakaken sedaya pertandhingan.[5] Tanggal 2 Maret 2016, Sánchez nyithak gol kapisan kanggé klub Nacional wekdal menang 3-0 mengsah Sporting Cristal saking Peru ing kajuwaran Copa Libertadores.[6] Awit saking performanipun ing klub Nacional, andadosaken kepincut klub Barcelona, Flamengo, lan Ajax.[7][8]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2017. Dijupuk 16 January 2018. 
  2. "Davinson Sánchez – English". Ajax. Dijupuk 16 January 2018. 
  3. Davinson Sánchez(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  4. "No hay título que se le resista a Davinson Sánchez" (ing basa Spanish). MARCA. 15 January 2018. 
  5. "Atlético Nacional vs. Boyacá Chicó". Soccerway. 16 January 2018. 
  6. "Atlético Nacional vs. Sporting Cristal". Soccerway. 16 January 2018. 
  7. "Mercado da bola 2016: Flamengo espera anunciar dois zagueiros e um atacante nesta semana" (ing basa Portuguese). Torcedores. 16 January 2018. 
  8. "Colombiaanse centrale verdediger tekent bij Ajax in plaats van FC Barcelona" (ing basa Dutch). SoccerNews.nl. 16 January 2018.