Davinson Sánchez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Davinson Sánchez
IndDV-AN (15) - копия.jpg
Sánchez wekdal taksih main ing klub Atlético Nacional ing taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Davinson Sánchez Mina[1]
Tanggal lair (1996-06-12) 12 Juni 1996 (umur 24)
Papan lair Caloto, Kolombia
Dhuwur 1.87 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Bék Tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 6
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2013–2016 Atlético Nacional 26 (0)
2016–2017 Ajax 32 (6)
2017– Tottenham Hotspur 17 (0)
Tim nasional
2013 Kolombia U17 2 (0)
2014–2015 Kolombia U20 13 (0)
2016 Kolombia Olympic 2 (0)
2016– Kolombia 7 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:08, 14 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:08, 2 January 2018 (UTC)

Davinson Sánchez Mina (lair 12 Juni 1996) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Kolombia, ingkang main dados bék tengah ing Liga Primér Inggris klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Kolombia.[3]

Karir klub[besut | besut sumber]

Atlético Nacional[besut | besut sumber]

Wekdal taksih eném, Sánchez main bal ing Akadhemi Bal-balan América de Cali, nanging sasampunipun tiyang sepuhipun dipuntransfer dhateng Atlético Nacional, ing ngriki piyambakipun dipungulawenthah déning Juan Carlos Osorio.[4] Dhebut Sánchez dados bèg ing tim sènior punika wekdal 27 Oktober 2013, wekdal kalah 0-1 mengsah Boyacá Chicó. Osorio nglebetaken Sánchez ing juru main inti lan nindakaken sedaya pertandhingan.[5] Tanggal 2 Maret 2016, Sánchez nyithak gol kapisan kanggé klub Nacional wekdal menang 3-0 mengsah Sporting Cristal saking Peru ing kajuwaran Copa Libertadores.[6] Awit saking performanipun ing klub Nacional, andadosaken kepincut klub Barcelona, Flamengo, lan Ajax.[7][8]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2017. Retrieved 16 January 2018.
  2. "Davinson Sánchez – English". Ajax. Retrieved 16 January 2018.
  3. Davinson Sánchez(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  4. "No hay título que se le resista a Davinson Sánchez" (in Spanish). MARCA. 15 January 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  5. "Atlético Nacional vs. Boyacá Chicó". Soccerway. 16 January 2018.
  6. "Atlético Nacional vs. Sporting Cristal". Soccerway. 16 January 2018.
  7. "Mercado da bola 2016: Flamengo espera anunciar dois zagueiros e um atacante nesta semana" (in Portuguese). Torcedores. 16 January 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  8. "Colombiaanse centrale verdediger tekent bij Ajax in plaats van FC Barcelona" (in Dutch). SoccerNews.nl. 16 January 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)