Son Heung-min

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Son Heung-min
Son Heung-min 2016.jpg
Son main ing klub Tottenham Hotspur ing taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Son Heung-min[1]
Tanggal lair (1992-07-08) 8 Juli 1992 (umur 26)[2]
Papan lair Chuncheon, Korea Kidul
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)[3]
Posisi main Winger / Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 7
Karir nom
2008 FC Seoul
2008–2010 Hamburger SV
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010 Hamburger SV II 6 (1)
2010–2013 Hamburger SV 73 (20)
2013–2015 Bayer Leverkusen 62 (21)
2015– Tottenham Hotspur 84 (26)
Tim nasional
2008–2009 Korea Kidul U17 18 (7)
2016 Korea Kidul U23 4 (2)
2010– Korea Kidul 61 (20)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 19:40, 13 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:22, 4 January 2018 (UTC)
Son Heung-min
Hangul
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Son Heungmin
McCune–Reischauer Son Hŭngmin

Son Heung-min (Hangul: ; Hanja: ; [son.ɦɯŋ.min]; lair 8 Juli 1992) inggih punika salah satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Koréa Kidul ingkang main ing posisi sayap utawi panyerang ing Liga Primèr Inggris klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Koréa Kidul. [4]

Son wiwit saya minggah saé kariripun wiwit main ing klub Hamburger SV, ing tim punika Son miwiti karir debut bal-balan ing Bundesliga Jerman ing taun 2010.[5] Piyambakipun lajeng pindhah dhateng klub Bayer Leverkusen kanthi regi transfer 10 yuta euro, lan piyambakipun main kanggé klub punika ngantos Liga Eropa UEFA lan Liga Champions UEFA. Kalih taun salajengipun, piyambakipun pindhah dhateng Tottenham kanthi biaya transfer 22 yuta euro, andadosaken Son juru main paling awis saking bawana Asia.[5] Ing klub Tottenham piyambakipun dados topskorer juru main saking Asia ingkang main ing Liga Primèr Inggris.[5]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2016/17 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2016. Dijupuk 14 January 2018. 
  2. "Son Heung-Min". 11v11.com. AFS Enterprises. Dijupuk 14 January 2018. 
  3. "Son Heung-min profile". Premier League. Dijupuk 14 December 2017. 
  4. Son Heung-Min(dipunundhuh tanggal 14 Januari 2018)
  5. a b c Profil & Biodata Lengkap Son Heung Min (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2018)