Lucas Moura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lucas Moura
Lucas MouraPSG.jpg
Lucas training with Paris Saint-Germain in 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Lucas Rodrigues Moura da Silva
Tanggal lair (1992-08-13) 13 Agustus 1992 (umur 26)
Papan lair São Paulo, Brazil
Dhuwur 1.72 m (5 ft 7 12 in)[1]
Posisi main Sayap
Katerangan klub
Tim saiki
Paris Saint-Germain
Angka 7
Karir nom
1999–2002 Juventus-SP
2002–2005 Corinthians
2005–2010 São Paulo
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2012 São Paulo 74 (19)
2013– Paris Saint-Germain 152 (33)
Tim nasional
2011–2012 Brazil U20 9 (4)
2012 Brazil U23 5 (1)
2011– Brazil 36 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 4 November 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 4 June 2016

Lucas Rodrigues Moura da Silva (lair 13 Agustus 1992), dikenal minangka Lucas utawa Lucas Moura, ya iku juru main bal-balan Brasil sing main dadi juru main sayap kanan kanggo klub Prancis Paris Saint-Germain lan tim bal-balan nasional Brasil.

Karir klub[besut | besut sumber]

São Paulo[besut | besut sumber]

Lucas wis miwiti karir bal-balan ing São Paulo FC ing taun 2005. Dhèwèké nduwéni kaunggulan ing tingkat pemudha kang dipromosèkaké kanggo main ing kalangan profèsional déning Milton Cruz. Lucas miwiti debut kanthi tim sepisanan São Paulo ing 2010, nyithak 4 gol lan nyedyakaké papat assist ing 25 penampilan. Ing taun ingkang sami, piyambakipun nyathet kepénginipun dipunparingi nama asma julukan ya iku "damel sajarah piyambak ing bal-balan tanpa bandhing".[2][3] Ing taun 2011, Lucas ngétung sangang gol lan nyedyakaké papat assist ing 28 panampilan ing Campeonato Brasileiro lan 13 gol lan wolung assist ing kabèh lomba.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Player Profile". Paris Saint-Germain Official Site. Dijupuk 20 January 2018. 
  2. ^ "São-paulino Marcelinho quer ser chamado de Lucas - Esportes - Estadão". 
  3. ^ "Ex-Marcelinho, Lucas brilha e desenha vitória do São Paulo no 'Choque-Rei'".