Eric Dier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eric Dier
Eric Dier 01-03-2015 2.jpg
Dier main ing klub Tottenham Hotspur taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Eric Jeremy Edgar Dier
Tanggal lair (1994-01-15) 15 Januari 1994 (umur 25)
Papan lair Cheltenham, Inggris
Dhuwur 6 ft 2 in (1.88 m)[1]
Posisi main Bék
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 15
Karir nom
2003–2012 Sporting CP
2011–2012Everton (dipunampil)
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2014 Sporting CP B 16 (2)
2012–2014 Sporting CP 27 (1)
2014– Tottenham Hotspur 123 (7)
Tim nasional
2011 Inggris U18 1 (0)
2012–2013 Inggris U19 8 (0)
2013–2014 Inggris U20 6 (0)
2013–2015 Inggris U21 9 (0)
2015– Inggris 23 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15:40, 5 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 15:40, 5 January 2018 (UTC)

Eric Jeremy Edgar Dier (/ˈdaɪər/ DIER;[2] lair 15 Januari 1994) inggih punika juru main bal-balan profèsional saking Inggris ingkang main ing Liga Primér Inggris klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Inggris.[3] Dier kalebet juru main tipe bertahan, saged dipunposisikaken dados gelandhang bertahan, bèk tengah, bèk tengen utawi kering.[3] Dier ageng ing Portugal, ing mangsa enèm piyambakipun ngudi kawruh bal-balan ing sekolah Sporting CP, minggah dhateng tim Sporting CP B, lan sènior dhebut ing taun 2012 sasampunipun dipunampilaken dhateng klub Everton.[4] Ing taun 2014, piyambakipun pindhah dhateng Tottenham Hotspur kanthi mangsa kontrak gangsal taun lan béya transferipun 4 yuta euro.[4]

Sanajan kepincut kepèngin main mbéla Portugal, nanging Dier langkung milih Inggris ing pentas internasional.[4] Piyambakipun miwiti dhebut kanggé tim senior ing wulan Novèmber 2015, lan kapilih main ing Euro UEFA 2016.[4]

Mangsa enèm[besut | besut sumber]

Lair ing Cheltenham, Gloucestershire, Dier pindhah saking Portugal dhateng Inggris nalika umur pitung taun,[5] rikala ibunipun pikantuk padamelan ing bagéyan program kasehatan ing UEFA Euro 2004.[6] Sareng kaliyan tiyang sepuhipun lan gangsal sadhèrèk kandhung, Dier nelasaken setunggal taun ing wewengkon Algarve sadèrèngipun pindhah dhateng Lisbon. Ing taun 2010, tiyang sepuhipun pindhah dhateng Inggris malih lan Dier dipuntilar ing Portugal, manggèn ing Akadhemi Bal-balan Sporting C.P.[7]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Eric Dier: Overview". Premier League. Dijupuk 18 January 2018. 
  2. Tottenham Hotspur (9 Feb 2016), Dizzy Baseball Challenge FT Eric Dier + Daniel Murphy, dijupuk 18 January 2018 
  3. a b Jejak Menawan Eric Dier(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)
  4. a b c d PROFIL: Eric Dier, The Next John Terry (dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)
  5. "Dier on growing up at Sporting Lisbon". BBC Sport. 22 October 2015. Dijupuk 18 January 2018. 
  6. "Tottenham: Eric Dier joins Spurs from Sporting on five-year deal". BBC Sport. 2 August 2014. Dijupuk 18 January 2018. 
  7. Wright, Chris (18 January 2018). "Sporting youngster helps to launch new Umbro England". Portugal Resident. Dijupuk 18 January 2018.