Hugo Lloris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hugo Lloris
Lloris 2018 (cropped).jpg
Lloris ing Timnas Perancis warsa 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Hugo Lloris[1]
Tanggal lair (1986-12-26) 26 Dhésèmber 1986 (umur 32)
Papan lair Nice, Perancis
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 1
Karir nom
1993–1997 CEDAC Cimiez
1997–2005 Nice
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2002–2006 Nice B 20 (0)
2005–2008 Nice 72 (0)
2008–2012 Lyon 146 (0)
2012– Tottenham Hotspur 190 (0)
Tim nasional
2004 Perancis U18 3 (0)
2004–2005 Perancis U19 14 (0)
2006 Perancis U20 4 (0)
2006–2008 Perancis U21 5 (0)
2008– Perancis 94 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:51, 2 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 October 2017

Hugo Lloris (pocaping cara Prancis: [yɡo joʁis]; lair 26 Dhésèmber 1986) inggih punika salah satunggaling juru main bal-balan profésional saking Perancis ingkang main dados kiper lan dados kaptén ing Liga Utama Inggris klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Perancis.[3] Lloris dipungambaraken minangka kiper ingkang gadhah réfleks kilat lan cepet anggénipun mundhut kaputusan ingkang saé lan kalebet mengsah ingkang kiyat wekdal situasi adhep-adhepan setunggal mengsah setunggal. Lloris kalebet kiper ingkang saged njagi kothak gawang kanthi saé.[4] Gaya permainanipun, mliginipun wekdal nendhang bal kanggé ngantisipasi mengsah kanthi nendhang bal adamel piyambakipun pikantuk jejuluk Kiper "Sweeper" ing medhiya.[5] Piyambakipun sampun tigang ambalan pikantuk bebingah minangka kiper paling saé.[6]

Lloris miwiti kariripun ing kutha kalairanipun ing klub OGC Nice.[6] Piyambakipun miwiti karir wekdal rumaja ing wulan Oktober 2005 lan mbekta tim mlebet ing final taun 2006.[6] Sasampunipun kasil ing klub kasebat ngantos tigang mangsa, Lloris lajeng pindhah dhateng klub jawara Ligue 1 pitung ambalan Olympique Lyonnais, ing wekdal kasebat kathah tim ingkang kepincut kalih piyambakipun, utaminipun klub Milan.[6]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "FIFA World Cup South Africa 2010 – List of Players" (PDF). Fédération Internationale de Football Association (FIFA). Dijupuk 16 January 2018. 
  2. "Premier League Player Profile Hugo Lloris". Premier League. 2015. Dijupuk 16 January 2018. 
  3. "Hugo Lloris named as France's Euro 2012 captain". Sporting News. 28 February 2012. Diarsip saka sing asli ing 11 July 2012. Dijupuk 16 January 2018. 
  4. "Hugo Lloris ESPN Profile". ESPN. Dijupuk 16 January 2018. 
  5. Wilson, Jonathan (16 January 2018). "Tottenham's Hugo Lloris is Premier League's supreme sweeper-keeper". The Guardian. Dijupuk 16 January 2016. 
  6. a b c d Hugo Lloris(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)