Thomas Müller

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Thomas Müller
Thomas Müller 2013.jpg
Thomas Müller ndhik Bayern Munchen taun 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Thomas Müller
Tanggal lair (1989-09-13) 13 Sèptèmber 1989 (umur 29)
Papan lair Weilheim, Jerman
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)[1]
Posisi main Gelandang, Forward
Katerangan klub
Tim saiki
Bayern Munich
Angka 25
Karir nom
1993–2000 TSV Pähl
2000–2008 Bayern Munich
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2009 Bayern Munich II 35 (16)
2008– Bayern Munich 142 (46)
Tim nasional
2004–2005 Jerman U-16 6 (4)
2007 Jerman U-19 1 (0)
2008 Jerman U-20 1 (1)
2009–2010 Jerman U-21 6 (1)
2010– Jerman 44 (16)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:35, 10 September 2013 (UTC)[2]

Thomas Müller (pangucap cara Jerman: [ˈtoːmas ˈmʏlɐ]) (lair ing Weilheim, Jerman, 13 Sèptèmber 1989; umur 29 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional teka Jerman[3][4] sing main kanggo Bayern München.[5] Piyambaké bisa main ndhik posisi gelandang serang utawa juru main ngarep.

Latar Kaluwargané[besut | besut sumber]

Wong tuwané Thomas Müller kuwi saka jerman Timur, jenengé ya iku Gerhard Müller lan Klaudia Müller. Piyambaké wis rabi wiwit taun 2009 karo salahsijiné paraga ya iku Lisa Müller.

Kaluwihané[besut | besut sumber]

Piyambaké dianggep dadi salahsijiné juru main sing nduwé pergerakan tanpa bal sing apik. Piyambaké iso uga milih anggon sing kosong lan lolos teka jebakan offside bèk musuh. Pamain ini asring dijuluki penafsir ruwang utawa ndhik basa Jerman ya iku Raumdeuter. Amarga kaluwihané kuwi piyambaké asring dadi ancamané bèk musuh.[6][7][8][9][10][11]

Karir[besut | besut sumber]

2007 - 2009 FC Bayern München II[4]

2009 - Saiki Jerman[4]

2008 - Saiki FC Bayern München[4]

Gelar[besut | besut sumber]

Gelar Juwara[besut | besut sumber]

Juwara World Cup karo Jerman taun 2014[4]

Juwara Champions League karo FC Bayern München taun 2013[4]

Juwara Club World Cup karo FC Bayern München taun 2013[4]

Juwara Bundesliga karo FC Bayern München taun 2010, 2013, 2014, 2015, lan 2016[4]

Juwara European Super Cup karo FC Bayern München taun 2014[4]

Juwara DFB-Supercup karo FC Bayern München taun 2011, 2013 lan 2017[4]

Juwara DFB Pokal karo FC Bayern München taun 2010, 2013, 2014, lan 2016[4]

Gelar Kanggo Piyambaké Dhéwé[besut | besut sumber]

Statistik Kariré[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Wiwit 13 September 2016

Klub Mangsa Liga Bèker1 Kontinental2 Liya-liyané3 Total Ref.
Liga Tampil Gol Tampil Gol Tampil Gol Tampil Gol Tampil Gol
Bayern Munich II 2007–08 Regionalliga Süd 3 1 3 1 [25]
2008–09 3. Liga 32 15 32 15 [26][27]
Totalé 35 16 35 16
FC Bayern München 2008–09 Bundesliga 4 0 0 0 1 1 5 1 [26][27]
2009–10 34 13 6 4 12 2 52 19 [28]
2010–11 34 12 5 3 8 3 1 1 48 19 [29]
2011–12 34 7 5 2 14 2 53 11 [30]
2012–13 28 13 5 1 13 8 1 1 47 23 [31]
2013–14 31 13 5 8 12 5 3 0 51 26 [32]
2014–15 32 13 5 1 10 7 1 0 48 21 [33]
2015–16 31 20 5 4 12 8 1 0 49 32 [34]
2016–17 2 0 1 0 1 1 1 1 5 2 [27][35]
Totalé 230 91 37 23 83 37 8 3 358 154
Total Kariré 265 107 37 23 83 37 8 3 392 170

Internasional[besut | besut sumber]

Per 4 September 2016.[36]
Tim Nasional Taun Tampil Gol
Jerman 2010 12 5
2011 13 5
2012 13 0
2013 9 6
2014 15 10
2015 6 5
2016 11 3
Total 79 34

Gol Internasionalé[besut | besut sumber]

# Tanggal Panggoné Lawané Skor hasilé Kompetisi
1. 13 Juni 2010 Moses Mabhida Stadium, Durban, Afrika Selatan Flag of Ostrali Ostrali
3–0
4–0
2010 FIFA World Cup
2. 27 Juni 2010 Free State Stadium, Bloemfontein, Afrika Selatan Flag of Inggris Inggris
3–1
4–1
3.
4–1
4. 3 Juli 2010 Cape Town Stadium, Cape Town, Afrika Selatan Flag of Argèntina Argèntina
1–0
4–0
5. 10 Juli 2010 Nelson Mandela Bay Stadium, Port Elizabeth, Afrika Selatan Flag of Uruguay Uruguay
1–0
3–2
6. 26 Maret 2011 Fritz-Walter-Stadion, Kaiserslautern, Jerman Flag of Kazakhstan Kazakhstan
2–0
4–0
UEFA Euro 2012 qualifying
7.
3–0
8. 7 Oktober 2011 Turk Telekom Arena, Istanbul, Turki Flag of Turki Turki
2–0
3–1
9. 11 November 2011 Olympic Stadium, Kiev, Ukraina Flag of Ukraina Ukraina
3–3
3–3
Friendly
10. 15 November 2011 Volksparkstadion, Hamburg, Jerman Flag of Nèderlan Nèderlan
1–0
3–0
11. 6 Februari 2013 Stade de France, Paris, Perancis Flag of Prancis Prancis
1–1
2–1
12. 22 Maret 2013 Astana Arena, Astana, Kazakhstan Flag of Kazakhstan Kazakhstan
1–0
3–0
2014 FIFA World Cup qualification
13.
3–0
14. 14 Agustus 2013 Fritz-Walter-Stadion, Kaiserslautern, Jerman Flag of Paraguay Paraguay
2–2
3–3
Friendly
15. 6 September 2013 Allianz Arena, Munich, Jerman Flag of Ostenrik Ostenrik
3–0
3–0
2014 FIFA World Cup qualification
16. 10 September 2013 Tórsvøllur, Torshavn, Faroe Islands Flag of Kapuloan Faroe Kapuloan Faroe
3–0
3–0
17. 1 Juni 2014 Borussia-Park, Mönchengladbach, Jerman Flag of Cameroon Cameroon
1–1
2–2
Friendly
18. 16 Juni 2014 Arena Fonte Nova, Salvador, Brazil Flag of Portugal Portugal
1–0
4–0
2014 FIFA World Cup
19.
3–0
20.
4–0
21. 26 Juni 2014 Arena Pernambuco, Recife, Brasil Flag of Amérika Sarékat Amérika Sarékat
1–0
1–0
22. 8 Juli 2014 Estádio Mineirão, Belo Horizonte, Brasil Flag of Brazil Brazil
1–0
7–1
23. 7 September 2014 Westfalenstadion, Dortmund, Jerman Flag of Sekotlan Sekotlan
1–0
2–1
UEFA Euro 2016 qualifying
24.
2–1
25. 14 November 2014 Frankenstadion, Nürnberg, Jerman Flag of Gibraltar Gibraltar
1–0
4–0
26.
2–0
27. 29 Maret 2015 Boris Paichadze Dinamo Arena, Tbilisi, Georgia Cithakan:Country data GEO
2–0
2–0
28. 4 September 2015 Commerzbank-Arena, Frankfurt, Germany Flag of Polen Polen
1–0
3–1
29. 7 September 2015 Hampden Park, Glasgow, Scotland Flag of Sekotlan Sekotlan
1–0
3–2
30.
2–1
31. 11 Oktober 2015 Red Bull Arena, Leipzig, Jerman Cithakan:Country data GEO
1–0
2–1
32. 4 Juni 2016 Veltins-Arena, Gelsenkirchen, Germany Flag of Honggari Honggari
2–0
2–0
Friendly
33. 4 September 2016 Ullevaal Stadion, Oslo, Norway Flag of Nurwègen Nurwègen
1–0
3–0
2018 FIFA World Cup qualification
34.
3–0

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Thomas Müller Player Profile FC Bayern München AG". Fcbayern.telekom.de. Dijupuk 16 April 2012. 
  2. "Thomas Müller – Player profile". transfermarkt.de. Dijupuk 25 December 2010. 
  3. "DFB – Die Nationalmannschaft • Das Team – Mittelfeld – Thomas Mueller". Deutscher Fußball Bund (ing basa German). Dijupuk 5 March 2010. 
  4. a b c d e f g h i j k "Thomas Müller". www.eurosport.com. Dijupuk 30 August 2016. 
  5. "Thomas Müller". Bayern München. Dijupuk 28 January 2010. 
  6. "Thomas Mueller, Si Penafsir Ruang". www.sport.detik.com. Dijupuk 15 September 2016. 
  7. "raumdeuter siapa dan bagaimana cara kerjanya". www.panditfootball.com. Dijupuk 15 September 2016. 
  8. "`De Raumdeuter` Itu Bernama Thomas Muller". www.jawapos.com. Dijupuk 15 September 2016. 
  9. "Thomas Muller yang Bergerak di Bayang-Bayang". www.fandom.id. Dijupuk 15 September 2016. 
  10. "Thomas Mueller Masih Nihil Gol di Piala Eropa". www.panditfootball.com. Dijupuk 15 September 2016. 
  11. "Thomas Mueller". www.bola.net. Dijupuk 15 September 2016. 
  12. "Alle Preisträger" [All award winners] (ing basa German). Bayerischer Sportpreis. Dijupuk 19 December 2010. 
  13. "DFB-Elf erhält Silbernes Lorbeerblatt" (ing basa German). Rheinische Post. Dijupuk 19 December 2010. 
  14. "Gauck zeichnet vorbildliche Weltmeister aus" (ing basa German). T-Online. 10 November 2014. Dijupuk 29 November 2014. 
  15. "Xavi voted World Soccer Player of the Year". World Soccer. 16 December 2010. Dijupuk 17 December 2010. 
  16. "The Bravo Award". RSSSF. Dijupuk 13 February 2010. 
  17. "FIFA Ballon d'Or 2014 – voting results" (PDF). FIFA.com. 12 January 2015. Dijupuk 12 January 2015. 
  18. "FIFA Ballon d'Or 2015 – voting results" (PDF). FIFA.com. 12 January 2015. Dijupuk 12 January 2015. 
  19. "ESM-Top-11: Nur Torres und Ivanovic durchbrechen Bundesliga-Phalanx" (ing basa German). kicker.de. 12 June 2013. Dijupuk 17 August 2014. 
  20. "Champions League team of the group stage". UEFA. 15 December 2015. 
  21. "adidas Golden Ball". FIFA.com. Dijupuk 17 August 2014. 
  22. "adidas Golden Boot". FIFA.com. Dijupuk 17 August 2014. 
  23. "Castrol Index Top 11". FIFA.com. Dijupuk 17 August 2014. 
  24. "The Dream Team". FIFA.com. Dijupuk 17 August 2014. 
  25. "Müller, Thomas" (ing basa German). kicker. Dijupuk 21 February 2014. 
  26. a b "Müller, Thomas" (ing basa German). kicker. Dijupuk 21 February 2014. 
  27. a b c "Thomas Müller » Club matches". World Football. Dijupuk 25 November 2015. 
  28. "Müller, Thomas" (ing basa German). kicker. Dijupuk 21 February 2014. 
  29. "Müller, Thomas" (ing basa German). kicker. Dijupuk 21 February 2014. 
  30. "Müller, Thomas" (ing basa German). kicker. Dijupuk 21 February 2014. 
  31. "Thomas Müller". goal.com. Dijupuk 7 June 2013. 
  32. "Müller, Thomas" (ing basa German). kicker. Dijupuk 17 May 2014. 
  33. "Müller, Thomas" (ing basa German). kicker. Dijupuk 16 May 2015. 
  34. "Thomas Müller". kicker.de (ing basa Jérman). Dijupuk 5 December 2015. 
  35. "Thomas Müller". kicker.de (ing basa Jérman). Dijupuk 13 September 2016. 
  36. "Thomas Müller – National Football Teams". National Football Teams. Dijupuk 26 June 2014. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]