Andrés Iniesta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andrés Iniesta
2015 UEFA Super Cup 104.jpg
Iniesta nalika juwara UEFA Super Cup taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Andrés Iniesta Luján[1]
Tanggal lair (1984-05-11) 11 Mèi 1984 (umur 36)
Papan lair Fuentealbilla, Bendera_Spanyol Spanyol
Dhuwur 1.71 m (5 ft 7 12 in)[2]
Posisi main Glandhang Tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Angka 8
Karir nom
1994–1996 Albacete
1996–2001 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2003 Barcelona B 54 (5)
2002–2018 Barcelona 390 (34)
2018–2019 Vissel Kobe
Tim nasional
2000 Spanyol U15 2 (0)
2000–2001 Spanyol U16 7 (1)
2001 Spanyol U17 4 (0)
2001–2002 Spanyol U19 7 (1)
2003 Spanyol U20 7 (3)
2003–2006 Spanyol U21 18 (6)
2006–2018 Spanyol 113 (12)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Andrés Iniesta (lair ing Fuentealbilla, Spanyol, 11 Mèi 1984; umur 36 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional teka Spanyol sing saiki main kanggo klub FC Barcelonalan timnas Spanyol. Piyambaké bisa main ndhik posisi glandhang.

Iniesta kuwi dididik karo akademi enom La Masia nggoné Barcelona. Piyambaké nglakoni tetandhingan kapisané taun 2002, wektu kuwi umuré isih 18 taun. Piyambaké main regulèr ndhik mangsa 2004-05, lan wiwit kuwi dadi pilahan kapisan. Piyambaké dadi pérangan teka kasuksesané Barcelona ndhik taun 2009, siji-sijiné tim sing sak mangsa bisa olèh 6 gelar juwara. Piyambaké dianggep dadi glandhang paling apik sakdawané masa, sarta salah siji juru main paling apik ndhik generasiné.[3][4][5][6][7]

Andrés Iniesta uga nduwè pérangan wigati kanggo gelar juwarané Timnas Spanyol ndhik Piala Dunia 2010 Afrika amarga gol penentuné wektu musuh Belanda.

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Barcelona B 2000–01 Dhivisi Segundha 10 0 10 0
2001–02 30 2 30 2
2002–03 14 3 14 3
Gunggung 54 5 54 5
Barcelona 2002–03 La Liga 6 0 0 0 3 0 9 0
2003–04 11 1 3 1 3 0 17 2
2004–05 37 2 1 0 8 0 46 2
2005–06 33 0 4 0 11 1 1 0 49 1
2006–07 37 6 6 1 8 2 5 0 56 9
2007–08 31 3 7 0 11 1 49 4
2008–09 26 4 6 0 11 1 43 5
2009–10 29 1 3 0 9 0 1 0 42 1
2010–11 34 8 5 0 10 1 1 0 50 9
2011–12 27 2 6 2 8 3 5 1 46 8
2012–13 31 3 5 2 10 1 2 0 48 6
2013–14 35 3 6 0 9 0 2 0 52 3
2014–15 24 0 7 3 11 0 42 3
2015–16 28 1 4 0 7 0 5 0 44 1
2016–17 23 0 5 0 8 1 1 0 37 1
2017–18 30 1 5 1 8 0 1 0 44 2
Gunggung 442 35 73 10 135 11 24 1 674 57
Vissel Kobe 2018 J1 League 14 3 1 0 15 3
2019 23 6 2 1 25 7
2020 8 0 0 0 2 0 1 0 11 0
Gunggung 45 9 3 1 2 0 1 0 51 10
Gunggung Karir 541 49 76 11 137 11 25 1 779 72

Internasional[besut | besut sumber]

Tim Nasional Taun Panampilan Gol
Spanyol 2006 8 0
2007 12 4
2008 14 1
2009 5 0
2010 15 3
2011 9 1
2012 14 1
2013 17 0
2014 8 1
2015 5 1
2016 8 0
2017 8 1
2018 8 0
Gunggung 131 13

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Gol Surya Papan Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1. 7 Februari 2007 Old Trafford, Manchèster, Inggris Flag of Inggris Inggris 1–0 1–0 Kekancan
2. 28 Maret 2007 Stadhion Iberostar, Palma, Spanyol Flag of Èslan Èslan 1–0 1–0 Kuwalifikasi Euro 2008
3. 8 Sèptember 2007 Laugardalsvöllur, Reykjavik, Eslandhia Flag of Èslan Èslan 1–1 1–1
4. 17 Novèmber 2007 Stadhion Santiago Bernabéu, Madrid, Spanyol Flag of Swèdhen Swèdhen 2–0 3–0
5. 25 Oktober 2008 Stadhion Raja Baudouin, Brussels, Bèlgia Flag of Bèlgi Bèlgi 1–1 2–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
6. 25 Juni 2010 Loftus Versfeld, Pretoria, Afrika Kidul Flag of Cilé Cilé 2–0 2–1 Piyala Donya 2010
7. 11 Juli 2010 Stadhion Soccer City, Johannesburg, Afrika Kidul Flag of Nèderlan Nèderlan 1–0 1–0 Final Piyala Donya 2010
8. 12 Oktober 2010 Hampden Park, Glasgow, Sekotlen Flag of Sekotlan Sekotlan 2–0 3–2 Kuwalifikasi Euro 2012
9. 2 Sèptèmber 2011 Kybunpark, St. Gallen, Swis Flag of Cilé Cilé 1–2 3–2 Kekancan
10. 29 Fébruari 2012 Stadhion La Rosaleda, Málaga, Spanyol Cithakan:Vénézuéla 1–0 5–0
11. 30 Mèi 2014 Stadhion Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla, Spanyol Cithakan:Bolivia 2–0 2–0
12. 5 Sèptèmber 2015 Stadhion Carlos Tartiere, Oviedo, Spanyol Flag of Slowak Slowak 2–0 2–0 Kuwalifikasi Euro 2016
13. 11 Novèmber 2017 Stadhion La Rosaleda, Málaga, Spanyol Flag of Costa Rica Costa Rica 5–0 5–0 Kekancan

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "FIFA World Cup South Africa 2010: List of Players" (PDF). Fédération Internationale de Football Association (FIFA). 4 June 2010. p. 29. Retrieved 13 September 2013.
  2. "Barcelona profile". Fcbarcelona.com. Retrieved 23 June 2012.
  3. http://espnfc.com/player/_/id/17566/andr%C3%A9s-luj%C3%A1n-iniesta
  4. http://edition.cnn.com/2012/08/30/sport/football/football-iniesta-messi-ronaldo/index.html
  5. http://www.independent.co.uk/sport/football/news-and-comment/fifa-ballon-dor-andres-iniesta-and-the-best-players-never-to-win-the-award-8444396.html
  6. http://www.skysports.com/opinion/story/0,25212,12087_8507801,00.html
  7. http://www.givemesport.com/355805-xavi-v-iniesta-who-is-the-better-player