Andrés Iniesta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Andrés Iniesta
2015 UEFA Super Cup 104.jpg
Iniesta wektu juwara UEFA Super Cup taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Andrés Iniesta Luján[1]
Tanggal lair (1984-05-11) 11 Mèi 1984 (umur 33)
Papan lair Fuentealbilla, Spain
Dhuwur 1.71 m (5 ft 7 12 in)[2]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 8
Karir nom
1994–1996 Albacete
1996–2001 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2003 Barcelona B 54 (5)
2002– Barcelona 390 (34)
Tim nasioanl
2000 Spain U15 2 (0)
2000–2001 Spain U16 7 (1)
2001 Spain U17 4 (0)
2001–2002 Spain U19 7 (1)
2003 Spain U20 7 (3)
2003–2006 Spain U21 18 (6)
2006– Spain 113 (12)
2004 Catalonia 1 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Andrés Iniesta (lair ing Fuentealbilla, Spanyol, 11 Mèi 1984; umur 33 taun) ya iku salahsijiné pamain bal-balan profèsional teka Spanyol sing saiki main kanggo klub FC Barcelonalan timnas Spanyol. Piyambaké bisa main ndhik posisi gelandang.

Iniesta kuwi dididik karo akademi enom La Masia nggoné Barcelona. Piyambaké nglakoni tetandhingan kapisané taun 2002, wektu kuwi umuré isih 18 taun. Piyambaké main regulèr ndhik musim 2004-05, lan wiwit kuwi dadi pilahan kapisan. Piyambaké dadi pérangan teka kasuksesané Barcelona ndhik taun 2009, siji-sijiné tim sing sak musim bisa olèh 6 gelar juwara. Piyambaké dianggep dadi gelandang paling apik sakdawané masa, sarta salah siji pemain paling apik ndhik generasiné.[3][4][5][6][7]

Andrés Iniesta uga nduwè pérangan wigati kanggo gelar juwarané Timnas Spanyol ndhik Piala Dunia 2010 Afrika amargo gol penentuné wektu musuh Belanda.

Cathetan suku[besut | besut sumber]