Tim nasional bal-balan Ghana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ghana
Lambang asosiasi
Julukan The Black Stars
Asosiasi Ghana Football Association
Pelatih Sèrbi Milovan Rajevac
Penampilan paling akèh Abedi Pele (73)
Pencetak gol paling akèh Abedi Pele (33)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Ghana 1 - 0 Nigeria
(Accra, Ghana; 28 Mei 1950)
Kemenangan terbesar
Malawi 0 - 12 Ghana
(Malawi; 15 Oktober 1962)
Kekalahan terbesar
Brasil 8 - 2 Ghana
(São José, Brasil; 27 Maret 1996)
Piala Dunia
Penampilan 1 (Pertama kali pada 2006)
Asil paling apik Babak kaloro, 2006
Piala Afrika
Penampilan 15 (Pertama kali pada 1963)
Asil paling apik Juwara, 1963, 1965,
1978, 1982

Tim nasional bal-balan Ghana, biasané dijuluki Black Stars, iku tim sing makili Ghana jroning kajuwaraan bal-balan internasional. Ghana lolos menyang Piala Donya FIFA kanggo sing sapisanan ing 2006.

Rékor Piala Donya[besut | besut sumber]

Rékor Piala Afrika[besut | besut sumber]

 

Pemain kondhang[besut | besut sumber]

Skuad Piala Donya 2006[besut | besut sumber]

Pelatih: Ratomir Dujkovic

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Sammy Adjei 1 September 1980 29 Israèl FC Ashdod
2 DF Hans Sarpei 28 Juni 1976 6 Jerman VfL Wolfsburg
3 FW Asamoah Gyan 22 November 1985 10 Itali Modena
4 DF Samuel Kuffour 3 September 1976 56 Itali AS Roma
5 DF John Mensah 26 November 1982 30 Prancis Stade Rennais
6 DF Emmanuel Pappoe 3 Maret 1981 25 Israèl Hapoel Kfar Saba
7 DF Illiasu Shilla 20 Juni 1983 0 Ghana Asante Kotoko
8 MF Michael Essien 3 Desember 1982 14 Inggris Chelsea
9 MF Derek Boateng 2 Mei 1983 10 Swèdhen AIK
10 MF Stephen Appiah 24 Desember 1980 39 Turki Fenerbahce
11 MF Sulley Ali Muntari 27 Agustus 1984 13 Itali Udinese
12 FW Alex Tachie-Mensah 15 Februari 1977 4 Switserlan St. Gallen
13 DF Habib Mohamed 10 Desember 1983 0 Ghana King Faisal Babes
14 FW Matthew Amoah 24 Oktober 1980 13 Jerman Borussia Dortmund
15 DF John Pantsil 15 Juni 1981 19 Israèl Hapoel Tel Aviv FC
16 GK George Owu 7 Juli 1982 6 Ghana Ashanti Gold
17 DF Daniel Quaye 25 Desember 1980 6 Ghana Hearts of Oak
18 MF Eric Addo 12 November 1978 3 Nèderlan PSV Eindhoven
19 FW Razak Pimpong 30 Desember 1982 1 Dhènemarken FC Copenhagen
20 MF Otto Addo 9 Juni 1975 11 Jerman FSV Mainz
21 DF Issah Ahmed 24 Mei 1982 10 Dhènemarken Randers FC
22 GK Richard Kingston 13 Juni 1978 31 Turki Ankaraspor
23 MF Haminu Dramani 1 April 1986 6 Sèrbi Red Star Belgrade

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Nagara peserta piala donya 2006