Menyang kontèn

Stéphane Lannoy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Stéphane Laurent Lannoy (lair tanggal 18 September 1969 ing Boulogne-sur-Mer) iku sawijining wasit bal-balan saka Prancis. Nalika isih enom dhèwèké main bal-balan sadurungé dadi wasit. Dhèwèké wis dadi wasit internasional FIFA wiwit taun 2006.[1] Dhèwèké saiki manggon ing Sailly-sur-la-Lys lan nyambut gawé minangka distributor dolanan digital.[2] Dhèwèké wis naté ngwasiti bal-balan ing Olimpiade 2008, UEFA Champions League, Piala UEFA lan tetandhingan kwalifikasi kanggo UEFA Euro 2008 lan Piala Donya FIFA 2010.[3]

Dhèwèké uga dipilih dadi wasit nalika Piala Donya 2010.[4] Lannoy ngwasiti tetandhingan antara Walanda lan Dhènemarken lan Brazil lawan Pasisir Gadhing. Dhewèké uga dadi wasit nalika UEFA Euro 2012.[5]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. FIFA list of French referees
  2. "Bio at worldreferee.com". Diarsip saka sing asli ing 2012-07-11. Dibukak ing 2012-06-23.
  3. "List of Lannoy matches at worldreferee.com". Diarsip saka sing asli ing 2012-02-13. Dibukak ing 2012-06-23.
  4. List of prospective 2010 FIFA World Cup referees
  5. "Profile". Soccerway. Dibukak ing 12 June 2012.