John Heitinga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
John Heitinga
Heitinga with Ajax
Katerangan priangga
Jeneng dawa John Gijsbert Alan Heitinga
Dhuwur 180 m (590 ft 6.6 in)[1]
Posisi main Bek tengah
Gelandang bertahan
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 5
Karir nom
1987–1990 ARC
1990–2001 Ajax
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2008 Ajax 152 (17)
2008–2009 Atlético Madrid 28 (3)
2009– Everton 58 (1)
Tim nasioanl
2004– Walanda 66 (7)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 10 Mei 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14:15, 6 Juli 2010 (UTC)

John Gijsbert Alan Heitinga (lair ing Alphen aan den Rijn, 15 Novèmber 1983; umur 32 taun) iku pamain bal-balan profesional asal Walanda kang main dadi bek tengah kanggo Everton ing Liga Primer Inggris lan Walanda.

Heitinga miwiwiti karier ing akademi bal-balan ARC lan Ajax. minangka dadi bek tengah, panjenengané uga biasa main dadi gelandang bertahan. Heitinga minangka pamain kanggo Ajak lan Atlético Madrid sadurunge gabung sesarengan déning Everton ing wulan September 2009.[2][3][4] Panjenengané uga mbela timnas Walanda ing Euro 2004, Piala Donya 2006, lan Piala Donya 2010.

Referensi[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]


 
Tim nasional bal-balan Walanda Euro 2008
Gendéra Walanda

1 Van der Sar · 2 Ooijer · 3 Heitinga · 4 Mathijsen · 5 Van Bronckhorst · 6 De Zeeuw · 7 Van Persie · 8 Engelaar · 9 Van Nistelrooy · 10 Sneijder · 11 Robben · 12 Melchiot · 13 Timmer · 14 Bouma · 15 De Cler · 16 Stekelenburg · 17 De Jong · 18 Kuyt · 19 Huntelaar · 20 Afellay · 21 Boulahrouz · 22 Vennegoor of Hesselink · 23 Van der Vaart · Coach: Van Basten



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Heitinga&oldid=1094585"