Cenk Tosun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cenk Tosun
AUT vs. TUR 2016-03-29 (267).jpg
Tosun ing Timnas Turki taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Cenk Tosun
Tanggal lair (1991-06-07) 7 Juni 1991 (umur 27)
Papan lair Wetzlar, Jerman
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 14
Karir nom
1997–2009 Eintracht Frankfurt
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2011 Eintracht Frankfurt 1 (0)
2011–2014 Gaziantepspor 109 (39)
2014–2018 Beşiktaş 96 (41)
2018– Everton 2 (0)
Tim nasional
2010–2011 Jerman U21 2 (1)
2012 Turki U21 2 (0)
2011–2015 Turki A2 12 (7)
2013– Turki 25 (8)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 13 November 2017

Cenk Tosun (lair 7 Juni 1991) ya iku pemain bal-balan profésional Turki kang main kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Turki.[1]

Sasampunipun ndadosaken panampilan ing Bundesliga ing klub Eintracht Frankfurt, piyambakipun pindhah dhateng Gaziantepspor nalika wulan Januari 2011, ing pundi piyambakipun menang Piala Spor Toto ing taun 2012. Ing taun 2014 piyambakipun dipunkontrak dening klub Beşiktaş lan menangaken kalih gelar Süper Lig. Tosun nggawé debut internasional kanggo Turki ing taun 2013, lan main ing UEFA Euro 2016.[1]

Karir klub[besut | besut sumber]

Eintracht Frankfurt[besut | besut sumber]

Lair ing Wetzlar ing negara Jerman Hesse, Tosun miwiti kariré karo ing klub Eintracht Frankfurt. Dhèwèké main mligi kanggo cadangan ing Regional liga. Penampilan tim tunggal ya iku sawisé tanggal 8 Mei 2010 ing tetandhingan final mangsa Bundesliga, minangka pengganti Martin Fenin nalika kalah 3-1 nglawan VfL Wolfsburg.[2]

Gaziantepspor[besut | besut sumber]

Tanggal 29 Januari 2011, Tosun dilihké menyang klub Gaziantepspor kanthi rega € 400.000. Dhèwèké damel 10 gol wonten ing 14 pertandhingan liga wonten ing mangsa debutipun usum semi. Sawisé mangsa kaping loro kang ora kasil, dhèwèké gawé rong gol ing rong mangsa, lan mbantu tim menang Piala Spor Toto ing 2012.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Cenk Tosun(dipunundhuh tanggal 31 Januari 2018)
  2. "Dzeko schießt sich zur Torjäger-Kanone" [Dzeko shoots the Torjäger Cannon]. kicker (ing basa German). 8 May 2010. Dijupuk 31 January 2018.